Quentin Tarantino legutóbbi rendezése, a Volt egyszer egy Hollywood 10 kategóriában került jelölésre az idei Oscar-gálán.

Nagyon úgy tűnik, hogy Tarantino valóban beváltja korábbi ígéretét, így ennek fényében már csak egy filmet rendez majd a jövőben, bár egyelőre kérdéses, mibe is vágja a fejszéjét, hiszen több lehetőség is felmerült ezzel kapcsolatban.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy Tarantino végleg elbúcsúzik a filmes szakmától, hiszen több interjú során is megerősítette, hogy a jövőben főként forgatókönyv, regény és színpadi művek írásával szeretne foglalkozni.

A Rolling Stone magazinnak adott legfrissebb interjújában Tarantino azt is elmondta, tulajdonképpen miért is érzi véglegesnek a döntését, hogy búcsút intsen a rendezői széknek.

„Úgy érzem, hogy a rendezés a fiatalok játéktere. Érzem, hogy a filmszakmában változások történnek, én pedig egy régi játékosnak számítok” – jegyezte meg a rendező, majd hozzátette, hogy döntésében persze fontos szerepet játszik magánélete is.

Tarantino és felesége, Daniella Pick ugyanis első közös gyermeküket várják, amelyhez a rendező hozzátette, hogy nem tudja elképzelni, hogy utaztassa az egész családját forgatási helyszínről forgatási helyszínre, így szeretne minél több időt otthon tölteni szeretteivel.