2020.09.13   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Már a hazai mozikban is látható Derrick Borte filmje, a Téboly, melyben Russell Crowe legrosszabb énjét vette elő. 

Russell Crowe teljesen megzakkant (Téboly)

Rachel Hunter (Caren Pistorius) egy frissen elvált, egyedülálló édesanya, aki New Orleans-ban neveli 15 éves fiát, Kyle-t (Gabriel Bateman), miközbe volt férje őrizetben van. Egy napon, amikor fiával az iskolába tart, Rachel a sűrű forgalomban elveszti a türelmét, és bevág egy autó elé. A kocsi tulaja (Russell Crowe) beéri őket, és bocsánatot követel, a dolgok pedig csakhamar baljós fordulatot vesznek. A férfi követni kezdi Rachelt és Kyle-t. Rachel megpróbálja feljívni a barátját és egyben válóperes ügyvédjét, Andyt (Jimmi Simpson), de addigra a férfi már felkutatta Andyt, és kegyetlen módon halálra verte. Az eset összes szemtanúja elmenekült a helyszínről, anélkül, hogy bárki is közbeavatkozott volna közülük. Az idegen folyamatosan Rachel nyomában van, ahol megfordul, káoszt és pusztítást hagy maga után, és számos további embert megsebesít, köztük egy rendőrt is. Amikor a férfi betör Rachel anyjának házába, a nő és az idegen szembe kerül egymással...

 A film rendezői székét Derrick Borte foglalhatta el (Eladó a családom, Téboly), míg a főbb szerepeket Russell Crowe, Jimmi Simpson, Gabriel Bateman, Austin P. McKenzie, Michael Papajohn, Gretchen Koerner és Caren Pistorius alakítják. A forgatókönyvet Carl Ellsworth szerezte.

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A film a legnagyobb sikereit a főszereplő, Russell Crowe szülőhazájában, Ausztráliában érte el, ahol 1,24 millió dolláros bevételre tett szert.
  • A film forgatása 2019. nyarán zajlott Kennerben és New Orleans-ban. A munkálatok szeptemberben értek véget.
  • A film mozis premierjére a koronavírus miatt Németországban került sor.
  • A filmet vegyesen fogadták a kritikusok. A Téboly jelenleg 51 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.
  • A film előzetesében a Nirvana 'Heart-Shaped Box' című dala csendül fel.

Hazai premierdátum: 2020.09.10.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

68 Téboly  (2020)

akció | thriller

Rachel Hunter (Caren Pistorius) egy frissen elvált, egyedülálló édesanya, aki New Orleans-ban neveli 15 éves fiát, Kyle-t (Gabriel Bateman), miközbe volt férje őrizetben van. Egy... több»