Izgalmas thrillerrel készült a Mozinet a hétvégére, végre a mozikban Régis Roinsard filmje, a Teljes titoktartás melynek premierje kapcsán minden hasznos információ összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnotok.

Hogy a kiadó teljes titokban tudja tartani egy bestseller kötet utolsó epizódját, kilenc fordítót a nyüzsgő városoktól távoli házban szállásolnak el, akik egy szigorúan őrzött páncélteremben állnak neki a fordítói munkának. Azonban úgy tűnik, minden elővigyázatosság hiába, ugyanis a könyv első oldalai valamilyen módon mégis megjelennek a világhálón. A szöveget megosztó titokzatos alak irdatlan mennyiségű pénzt akar kicsikarni a kiadótól, amennyiben nem teljesülnek a feltételei, nyilvánosságra hozza a világszerte milliók által várt folytatás teljes szövegét. A feszültség egyre növekszik, és senki nem áll a gyanú felett. Vajon a kilenc fordító közül ki felel a szivárogtatásért?

A film rendezői székét Régis Roinsard foglalhatta el (Populaire kisasszony, Teljes titoktartás), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Olga Kurylenko, Lambert Wilson, Riccardo Scamarcio, Sidse Babett Knudsen, Frédéric Chau, Alex Lawther és Eduardo Noriega. A forgatókönyvet Régis Roinsard, Romain Compingt és Daniel Presley szerezte.

Íme 6 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Teljes titoktartás forgatása 2018. januárja és márciusa között zajlott Franciaországban.
  • Régis Roinsard elmondta, hogy a film alapötletét Dan Brown bestsellere, az Inferno adta.
  • A Teljes titoktartást Csehországban a Prágai Francia Filmek Fesztiválján is bemutatták 2019. november 23-án.
  • A filmet vegyesen fogadták a hazájában a kritikusok. A Teljes titoktartás az újságíróktól 2,9 pontot kapott a lehetséges 5-ből a legnagyobb francia filmadatbázisban, az Allocine-n.
  • Régis Roinsard egy interjúban elmondta, hogy három műfajt próbált meg ötvözni a filmjében: az első harmadát Agatha Chrisite krimijei inspirálták, a másodikban a csalás/átverés kap hangsúlyos szerepet, míg a végére bosszúfilmek stílusjegyei kerülnek előtérbe.
  • Régis Roinsard hét év után ezzel a filmmel tért vissza a rendezői székbe.

Hazai premierdátum: 2020.07.23.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: