Tenet - Csak a mozikban engedi vetíteni Christopher Nolan az új filmjének előzetesét!

Christopher Nolan kivételes rendező: nemcsak nagyszerű filmeket készít, hanem ahhoz is ért, hogy felkeltse irántuk nézői figyelmét. A legújabb húzása is különleges. Miközben a mozivilág mindent elkövet, hogy a neten is jelen legyen, ő legújabb, megaköltségvetésű thrillere első előzetesét csak moziban engedi vetíteni: a rövid beharangozóból nem készült elektronikus változat, aki nem ül be érte egy vetítésre, az csak a leírásokból tudhatja meg, hogy miről van szó.

Annyi biztos, hogy az előzetesnek egy szereplője van, a Csuklyások -- BlacKkKlansman főszereplőjeként híressé vált (és a pletykák szerint a hamarosan talán a Batman új Kétarcaként is felbukkanó) David Washington tanulmányoz benne egy golyók átütötte üvegfalat, és ez a snitt rögtön meg is ismétlődik. Egy kicsit másképpen. Ezután Washington akciójelentekben bukkan fel – amelyekről inkább hallgatni illik – majd bepörög az oda-vissza olvasható cím, a Tenet (Tenet, hazai bemutató: 2020 nyara).

A hét kontinensen 70 mm-es filmre forgatott szupermozi történetéről ez az előzetes biztosan nem lebbenti fel a fátylat, a már közzétett rövid leírás kémfilmet ígér, a képsorok pedig Nolan egyik kedvenc témáját, az időutazást sejtetik. A filmben persze nemcsak Washington játszik, rajta kívül Michael CaineKenneth BranaghRobert Pattinson és Aaron Taylor-Johnson is fontos szerepet kapott, és nem maradhat ki Michael Caine, aki a Batman: Kezdődik! óta a rendező minden filmjében szerepet kapott.