Szép ígéretek a Batman kapcsán, hamarosan kiderül, sikerül-e betartani őket.

Christopher Nolan magasra tette a lécet A sötét lovag-filmekkel. A 2005-ös Batman: Kezdődik! a korábbiaknál sokkal komorabb hangulatot hozott  A sötét lovag, pedig minden idők egyik legmeghatározóbb képregényadaptációja lett. Matt Reevesnek és Dylan Clark producernek tehát komoly szintet kell megugraniuk. 

Clark az Empire-nek elmondta, hogy a Batmannel kapcsolatban nagyon is egyértelműek voltak a céljai. "Ezt egyenesen Chris Nolannek mondtam: 'Nézd, megpróbáljuk a valaha készült legjobb Batmant megcsinálni, és megpróbálunk téged legyőzni'" - mondta, majd hozzátette, hogy a rendező a karakter minden érzelmi mélységét fel akarja tárni.

Bár Robert Pattinson Bruce Wayne-je a karakter viszonylag fiatal változatát mutatja be, ez a sztori nagyon máshonnan kapott inspirációt, mint Nolané. Frank Miller és David Mazzucchelli meghatározó képregénye, a Batman: Year One messze nem olyan egyenes eredettöténet, mint a Batman: Kezdődik! 

"Rengeteg nagyszerű történetet láttunk már arról, hogy Bruce Wayne szemtanúja lesz a szülei meggyilkolásának, majd megpróbálja megtalálni a módját, hogy megbirkózzon meg ezzel azáltal, hogy Batmanné válik" - magyarázza Reeves. "De én egy olyan történetet akartam csinálni, ahol már túl van az eredetén, és még nem tudja pontosan, hogyan kell Batmanné válnia. (...). És azt akartam, hogy kötődjetek hozzá. Nem csak Bruce-ként, hanem Batmanként is." 

Vajon elég lesz ez ahhoz, hogy még A sötét lovag-trilógiát is túlszárnyalják? Jövő év márciusában kiderül.

79 Batman  (2022)

akció | dráma | krimi | misztikus

Bruce Wayne, "Gotham hercege", a Wayne vállalat örökösének vagyona több milliárdra becsülhető. Az árva fiú történetét mindannyian ismerjük. Bruce képtelen túllépni szülei... több»