2019.11.02   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Végre a hazai mozikban Tim Miller és James Cameron filmje, a T2 hivatalos folytatásaként beharangozott Terminator: Sötét végzet. A friss bemutató kapcsán cikkünkben 10 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Tim Miller rendező elmondása szerint Linda Hamilton a forgatás elején állandóan mosolygott, amikor puskával a kezében forgatta az akciójeleneteket. A rendező kénytelen volt figyelmeztetni a színésznőt, hogy próbáljon meg "keményebb" arcot vágni.
  • A film cselekménye 2022-ben játszódik.
  • A Terminator: Sötét végzet a 1984-es Terminator bemutatásának 35. évfordulóján került a mozikba.
  • 2017-ben James Cameron úgy nyilatkozott, hogy a Terminator: Sötét végzet nem egy trilógia első része, hanem a korábban megkezdett trilógia (Terminator 1-2) befejező epizódja lesz.
  • Arnold Schwarzenegger testdublőre ismét az a Brett Azar volt, akit a Terminator Genisys-ben (2015) a "fiatal" T-800-asként láthattunk.
  • A film premierjét 2019. július 26-ról november 22-re halasztották, ugyanis attól tartottak, hogy az eredeti premierdátumon debütáló Halálos iramban: Hobbs és Shaw veszélyt jelentene a film bevételeire.
  • A fiatal John Connort, akit 28 évvel korábban Edward Furlong alakított, ezúttal Jude Collie játssza.
  • Tim Miller (Deadpool) volt a 2013-as Thor: Sötét világ rendezőasszisztense Alan Taylor mellett. Taylor két évvel ezt követően rendezte meg a Terminator: Genisyst.
  • A Terminator: Sötét végzet a franchise hatodik filmje, mely teljes mértékben ignorálja a Terminator 2 után készült filmek eseményeit.
  • Bár a Paramount eredetileg két további folytatást tervezett a Terminator Genisys-hez (2015), a film bukása után elvetették a lehetőséget. A Skydance Media vezérigazgatója, David Ellison végül azzal kereste fel James Cameront, hogy ő maga rendezze meg a Terminator 2 folytatását. Bár Cameron végül a nevét és a szakértelmét adta a Sötét végzethez, a rendezői széket a Deadpool direktorára, Tim Millerre bízta.

A produkciót Justin RhodesGale Anne HurdDavid S. GoyerCharles H. EgleeJames CameronBilly Ray és Josh Friedman forgatókönyve alapján Tim Miller rendezte (Deadpool, Love, Death & Robots), míg a főbb szerepeket Arnold SchwarzeneggerLinda HamiltonEdward FurlongTom HopperMackenzie DavisBjörn Freiberg és Alicia Borrachero alakítják.

Hazai premierdátum: 2019.10.31.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: