A film rendezője, James Cameron most azzal a vitatott elmélettel foglalkozik, miszerint Leonardo DiCaprio karaktere, Jack életben maradhatott volna, ha felmászik Rose mellé az ajtóra a Titanic (ritka kulisszák mögötti fotók a galériánkban) ikonikus jelenetében.

A National Geographic hamarosan megjelenő, Titanic: 25 Years Later című dokumentumfilmje kapcsán Cameron ismét megszólalt.

"Egy új vizsgálat, amelyet most végeztünk, el fogja dönteni ezt a rajongói kérdést Jackkel és Rose-zal és egy darab lebegő törmelékkel kapcsolatban, amelyet mindenki ajtónak nevez" - árulta el Cameron a Television Critics Association pénteki panelbeszélgetésén a USA Today szerint.

"Ez technikailag nem ajtó" - magyarázta, majd hozzátette: "ez egy darab faburkolat az első osztályú kabinból".

A rendező hozzátette, hogy a február 5-én megjelenő dokumentumfilmben "törvényszéki vizsgálatnak" vetik alá a sokat vitatott rajongói elméletet.

A műsorban tudományosan pontosan rekonstruálják majd, mit élt át Jack és Rose, amikor a Titanic elsüllyedt a hideg, atlanti vizekben. A dublőröket DiCaprio és Kate Winslet testalkatának hasonlósága alapján választották ki.

Hozzátette, anélkül, hogy felfedte volna az eredményeket: "Négy teszt során elég kemény és egyértelmű következtetésekre jutottunk."

A Titanic felújított, újrakevert változatban tér vissza a mozikba az Államokban Valentin-napon.

84 Titanic  (1997)

dráma | katasztrófafilm | romantikus

A 20. század kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül... több»