Végre a mozikba került a Thor: Szerelem és mennydörgés, ami a jelek szerint egy újabb nagy sikertörténet lehet a Disney történelemkönyvében. Már a nyitó hétvégén átlépték a 300 millió dollárt a bevételek. Ugyanakkor több jelentős piactól is eleshet a film, ugyanis néhány jelenet miatt kitilthatják onnan.

A Thor: Szerelem és mennydörgés a Marvel moziverzum egyik olyan filmje, amely a korábbiaknál sokkal nyíltabban foglalkozik az LMBTQ karakterekkel. Konkrétan két szereplő is érintett, ugyanis Valkyrie biszexuális, míg Khorg meleg. Erre több egyértelmű utalás is van a filmben, Korg például összejön egy Dwayne nevű férfival.

Ez az, ami miatt számos országban tiltólistára kerülhet a film, ráadásul ezek között ott van Kína is, amely az egyik legnagyobb piacnak számít. De betilthatják a filmet a Közel-Keleten, Malajziában és Indonéziában is. Hasonló történt nemrégiben a Lightyearel is egyetlen melegcsókot tartalmazó jelenet miatt. A Pixar animációs filmje jelenleg tizennégy országban nem kerülhetett a mozikba emiatt.

A Thor: Szerelem és mennydörgés egyébként azzal együtt, hogy hatalmas sikernek tűnik, a kritikusokat és a rajongókat is megosztja. Sokan vannak, akik élvezik a Taika Waititi által rendezett film könnyedségét és humorát, mások már talán picit túlzónak is érzik.

Ugyanígy vannak az LMBTQ-tartalom megítélésével is. Míg lebeg Damoklesz kardja a film felett, hogy elesik-e bizonyos piacoktól a Valkyrie-t és Khorgot érintő jelenetek miatt, addig sok rajongó szerint nagyobb a dolog füstje mint a lángja. Vagyis többet beszélnek róla mint amennyire hangsúlyosan ténylegesen jelen van a filmben. Ezt nem segíti az sem, hogy a Thor: Ragnarök után állítólag ebből a moziból is kivágtak egy igen fontos jelenetet, amely Valkyrie biszexualitását hangsúlyozta volna.