Tom Cruise mint Vasember? Kiderült, mi az igazság a pletykák mögött

Tom Cruise a Phase Zero podcastnek adott interjújában elárulta, hogy nem állt közel ahhoz, hogy eljátssza A vasembert, mielőtt a szerepet Robert Downey Jr. kapta volna. 

A 60 éves Top Gun-színészhez köthető az a sokat ismételt, ám nyilvánvalóan nem igaz pletyka, miszerint a 2008-as Vasember című film előtt majdnem megkapta Tony Stark szerepét. 

'Közel sem' - mondta Cruise az interjú során - 'Imádom Robert Downey Jr-t, és nem tudom elképzelni, hogy más játssza ezt a szerepet, és szerintem ez a szerep tökéletes neki'. 

Úgy tűnik, Cruise nem csak szerénykedett, hiszen nem ő az első, aki azon van, hogy eloszlassa a pletykát. A Doctor Strange az őrület multiverzumában forgatókönyvírója, Michael Waldron korábban azt mondta, hogy a pletykának nincs valóságalapja: "Igen, ez teljesen kitaláció volt. Úgy értem, nincs kivágott felvétel Tom Cruise-ról" - mondta egy 2022-es Rolling Stone interjúban - "De imádom Tom Cruise-t, és egy időben azt mondtam [a Marvel Studios elnökének] Kevin Feige-nek, hogy "Megkaphatnánk Tom Cruise Vasemberét?". Emlékszem, hogy az Ain't It Cool News-ban olvastam erről annak idején, hogy Tom Cruise lesz a Vasember."

Michael hozzátette, hogy szerinte senki sem kereste meg Cruise-t, mert azt feltételezték, hogy túl elfoglalt lesz. Cruise egyszer az IGN-nek mesélt arról, hogy 2005-ben megkeresték, hogy játssza el a Vasembert, bár végül nem jött össze a dolog. 

"Egy bizonyos ponton megkerestek, és ha valamit csinálok, azt jól akarom csinálni" - mondta a színész - "Ha elkötelezem magam valami mellett, akkor azt úgy kell megcsinálni, hogy tudom, hogy valami különleges lesz belőle. - majd így folytatta - És ahogyan ez a dolog alakult, egyszerűen nem éreztem úgy, hogy működni fog. Képesnek kell lennem arra, hogy döntéseket hozzak, és a lehető legjobbá tegyem a filmet, és ez nem így alakult."

Bár nem tagja a Marvel Moziverzumnak, a sztárnak hamarosan számos terméke jelenik meg. Két misziója is van egy Mission: Impossible-film, valamint egy cím nélküli SpaceX-projekt is készül. A SpaceX-film lesz az első hollywoodi film, amelyet az űrben forgatnak. Doug Liman, akivel Cruise már több filmben is együtt dolgozott, fogja rendezni a kísérleti projektet. 

Az Élj.Halj Meg.Ismételj, a 2014-es A holnap határa című film folytatása lesz, amelyet szintén Doug Liman rendezett. A film középpontjában "egy katona (Cruise) áll, aki idegenekkel harcolva újra és újra átéli ugyanazt a napot, a nap minden egyes alkalommal újra kezdődik, amikor meghal" - olvasható a film IMDb oldalán. Emily Blunt állítólag a második filmben is visszatér, bár ő csak pletykák szerint szerepel majd a filmben.