A Top Gun: Maverick túlszárnyalja az 1 milliárd dollárt, megelőzve a Doctor Strange az őrület multiverzumábant, mint az év legnagyobb bevételt hozó filmje világszerte.

Ez az év első filmje, és a COVID-időkben csak a második (a Sony Pókember: Nincs hazaút című filmje után, amely 1,9 milliárd dollárt ért el), amely elérte ezt a határt. Még lenyűgözőbb, hogy a Maverick úgy érte el az 1 milliárd dolláros határt, hogy nem vetítették Kínában vagy Oroszországban.

Alig 31 nap után a Top Gun: Maverick lett Tom Cruise első olyan filmje, amely világszerte átlépte az 1 milliárd dolláros bevételt. Korábban a 2018-as Mission: Impossible - Utóhatás volt a színész legsikeresebb filmje 791,1 millió dollárral világszerte.

A hétvége előtt az 1986-os Top Gun című akciófilm folytatása már az év legtöbb bevételt hozó filmje volt az amerikai jegypénztáraknál 521 millió dollárral. A Maverick szoros versenyben áll az Elvis című újonccal a jegyeladási lista első helyéért.

További 484,7 millió dollárral a nemzetközi jegypénztáraknál, a Maverick bevétele jelenleg elképesztő 1,006 milliárd dollárnál tart világszerte. Ezek a jegybevételek elégségesek voltak ahhoz, hogy megelőzzék a Disney Doctor Strange az őrület multiverzumában című Marvel-kalandját (943 millió dollár), mint az év legnagyobb bevételt hozó filmje a globális jegypénztáraknál.

A kritikusok dicséretének és a kiváló propagandának köszönhetően a Top Gun: Maverick a Memorial Day hétvégén történt mozibemutatója óta rekordokat döntöget a jegypénztáraknál. A meghosszabbított ünnep alatt a film 160,5 millió dollárt keresett, és ezzel Cruise 40 éves pályafutása során az első olyan film, amely egyetlen hétvége alatt átlépte a 100 millió dolláros bevételt.

A Paramount szerint a mozibemutató óta eltelt hetekben az újrázó filmrajongók és az Imax vásznak táplálják a lendületet. Az észak-amerikai mozikban a negyedik hétvégére a közönség 16 százaléka többször, 4 százaléka pedig háromszor vagy annál is többször tért vissza.

A Joseph Kosinski által rendezett, 170 millió dolláros költségvetésű Top Gun: Maverick középpontjában a Cruise által alakított Pete "Maverick" Mitchell áll, aki egy új csoport pimasz pilótát képez ki egy fontos feladatra. A szereplők között szerepel Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm, Jennifer Connelly és Val Kilmer, aki az első Top Gun filmben Icemant alakította.

akció | dráma

SkyShowtime (2023.02.14.)

A légierőnél töltött három évtizednyi szolgálat után Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tesztpilótaként folytatja karrierjét. Nem akarja, hogy kitüntetésben részesítsék,... több»