Tovább tágul a Transformers univerzum, jöhetnek a spin-offokA kép forrása: Paramount Pictures

Még több Transformers-filmet szeretne a Paramount. Amíg a Fox az Avatar folytatásait, a Disney a Star Wars filmeket készíti nagy erővel, így nem meglepő, hogy a stúdió sem akar megválni az aranytojást tojó tyúkjától.

A Paramount Akiva Goldsmannel tárgyal, hogy segítsen a rendezőnek, Michael Baynek, és a producereknek, Steven Spielbergnek valamint Lorenzo di Bonaventuranak, hogy tovább bővítsék a Transformers franchise-t. A legfrissebb hírek szerint a folytatásokon kívül több spin-offot is tervbe vett a stúdió.  

Goldsman nem kis név a szakmában, az Egy csodálatos elme forgatókönyvéért Oscar-díjat nyert, de olyan produkciók munkálataiból is kivette a részét, mint a Legenda vagyok, A Da Vinci-kód, vagy legutóbb A lázadó. Igaz, a forgatókönyvet nem Goldsman írná, de az ő feladata lenne, hogy felügyelje az írói stábot, és kreatív ötleteivel segítse a munkálatokat.

Bár a Transformers filmek többnyire lehangoló kritikai fogadtatásban részesültek, a közönség körében kiválóan teljesítettek. A széria legutóbbi része, a Transformers: A kihalás kora több mint egy milliárd dolláros bevételre tett szert.

A következő Transformers film munkálatai a tervek szerint közvetlenül Bay következő filmje, a 13 Hours című háborús dráma után kezdődnek meg.