Vannak olyan filmek, amiket már a premierjük előtt előre támadnak különféle szervezetek vagy csak a buzgó aktivisták. De olykor még a rajongók is. Utóbbira volt jó példa a Sonic, a sündisznó, amikor a címszereplő első változata nagyon félrement és ezt a rajongók nagyon nem nézték jó szemmel. Most viszont egy ennél sokkal durvább film, a Gyilkos Halloween került a támadások célkeresztjében az előzetese miatt.

A franchise bő négy évtizedes múltra tekint vissza és sokak szemében a maszkos őrült gyilkosos műfaj alfája és omegája, amit a Péntek 13 és társai csak utánozni próbálnak. A sorozat legújabb felvonás, a Gyilkos Halloween premierjére már csak napokat kell várnia a rajongóknak. De nem biztos, hogy pontosan azt fogják kapni, amit az eddigi előzetesekben láthattak.

Történt ugyanis, hogy a film egyik előzetese kiverte a biztosítékot valakinél. Egészen pontosan az a jelenet, amiben a Laurie Strode lángoló házához kiérkező tűzoltókat mészárolja le Michael Myers. Egy leendő tűzoltó (aki saját bevallása szerint két már visszavonult tűzoltó gyermeke) ezt a jelenetet tartja offenzívnak és visszataszítónak. Ezért online petíciót indított, amiben azt követeli, hogy a jelenetet vágják ki a filmből, mert szerinte Michael Myersnek semmi oka nem volt megölni a tűzoltókat, akik megmentették a tűzből. Ehelyett ott kellett volna hagynia őket és máshol, másokkal folytatni a gyilkolászást. A petíció indítója azt is hozzáteszi, hogy a jelenet már csak azért is gusztustalan, mert a valóságban is előfordult már olyan, hogy életeket mentő tűzoltókat öltek meg.

Nos, ezt illik komolyan venni! Mert végül is csak 1978 óta tudja mindenki, hogy egy helyiségbe kerülni Michael Myersszel nem épp a legegészségesebb dolog a világon. Az évtizedek során általa (vagy tulajdonképpen bármely más mozis gyilkos által) lemészárolt rendőrök, mentősök, orvosok vagy akármilyen más munkát végző emberek halála tök rendben van. De nehogy már tűzoltókat öljenek…

A jelek szerint nem mindenki ért egyet a leendő tűzoltó tűzoltókat ölő jelenet elleni petíciójával, volt olyan, aki egyenesen azért indított petíciót, hogy a másik petíciót töröljék. Komoly cicaharc van tehát kibontakozóban egy olyan horrorfilm körül, amit még be sem mutattak. Végül is, kell-e ennél jobb marketing a filmnek?