Új a Netflixen: Ez a film 23 éve tartja a rekordot!

Idén decemberben végre megérkezik a Netflixen a Csibefutam 2 (Csirkefalatok hajnala), a streamingszolgáltató ugyanakkor felvette a műsorkínálatába a 23 évvel ezelőtt megjelent első részt is.

A 2000b-en debütált, Nick Park és Peter Lord rendezésében készült Csibefutam ráadásul egy hihetetlen rekorddal büszkélkedhet, és nem, nem egyszerűen csak minden idők “legmenőbb csirkés animációs filmjéről” van szó. Aki látta, az tudja, hogy a Csibefutam a rendkívül munkaigényesnek mondható stop-motion technikával készült.

A produkció a megjelenése óta 227 millió dollár bevételt hozott, ezzel az összeggel pedig a mai napig a legmagasabb bevételt termelő stop-motion animációs filmnek számít.

A történet 1950-ben játszódik az angliai Yorkshire-ben, és a Tweedy Farm csirketelepének békés életét követi nyomon. Élelem van bőven, az itt élő csirkék azonban rabságban sínylődnek, és csupán az menti meg őket attól, hogy a gazdaságot vezető házaspár végezzen velük, ha tartják magukat a tojásnormához.

A helyzet azonban megváltozik, miután egy kakas téved az udvarba, az egyébként is lázadó Ginger pedig elhatározza, hogy minden áron kiszabadítja társait a fogságból, és olyan helyre menekülnek, ahol örökre békében élhetnek.

A Sam Fell rendezésében készült folytatásra tehát december 15-ig kell várniuk a nézőknek, az első rész viszont mától elérhető a Netflixen. Addig viszont csekkoljátok az előzetest!

animáció | családi | kaland | vígjáték

Miután Ginger sikeresen megszökött Tweedy farmjáról, végre megtalálta álmát – egy békés szigeti menedékhelyet az egész csapat számára, távol az emberi világ... több»