A 8 epizódból álló történet nagyobbat megy nálunk, mint a Berlin figurája köré épülő spin-off! Azta! Te csekkoltad már?

A Harlan Coben bestselleríró által megalkotott történetet a BAFTA-díjas David Moore (Outlander) rendező és Danny Brocklehurst forgatókönyvíró(Shameless) adaptálták sorozat formátumba. A két alkotó már dolgozott korábban is együtt Coben regényei alapján készült sorozatokon, ilyen volt például a 2020-as Az idegen, amiben szintén Richard Armitage-t[a színész most az elhunyt(?) apa/férj figuráját kelti életre] láthattuk főszerepben. 

A Nem versz át további főszereplői Michelle Keegan valamint a BAFTA-díjas Adeel Akhtar és Joanna Lumley.

A háttér

A filmet főként az angliai Manchesterben forgatták. A Burkett család kiterjedt birtokán játszódó felvételeket - ahol Judith, Joe anyja él -, az angliai Cheshire-ben található Arley Hall & Gardensben vették fel. 

"Hogy [Arley-t] kastélynak nevezzük, az finoman szólva is túl enyhe kifejezés" - mondta Armitage a Netflixnek - "Azt gondoltam, hogy 'Ó, ők egy elég szép házban fognak élni', de ez olyan érzés volt, mintha Burkették a királyi család lennének. Tényleg rendkívül gazdagok".

A sztori dióhéjban

A sorozat Maya Sternt (Keegan) követi, aki megpróbálja feldolgozni férje, Joe (Armitage) meggyilkolását. A férfit két maszkos kirabolta és agyonlőtte. A kitalált angliai városban, Winherstben, ahol a történet játszódik.

A temetés után Maya egy babakamerát szereltet fel, hogy szemmel tartsa Lilyt (Thea Taylor-Morgan), a kétéves lányát és ekkor megdöbbenve tapasztalja, hogy férje a házában van, és Lilivel játszik...

Sami Kierce őrmester (Akhtar) vezeti a nyomozást Joe halála ügyében, de a rendőr saját titkokkal is küzd. Miközben Maya a válaszok keresése miatt összeütközésbe kerül anyósával, Judith-tal (Lumley), Maya unokahúga, Abby (Griver) és unokaöccse, Daniel (Burt) megpróbálják kideríteni az igazságot arról, mi történt az édesanyjukkal és Maya nővérével, Claire-rel. Vajon Claire és Joe halála összefügg? És kinek a titkaiból derül ki az igazság? 

"Annyi csavar és kanyar van benne, hogy a Forma-1-es pálya egyenes útnak tűnik mellette" - mondta a Netflixnek Lumley, aki a család matriarcháját, Judith Burkettet alakítja.

Harlan és könyvei

Igen, ez az újabb sztori szintén egy Coben által írt bestseller regény alapján készült. A szerző ezúttal a sorozat producere is és az alkotás folyamatában is szorosan közreműködött.

"Harlan könyvei zseniálisak és nagyszerű, hogy ismét rám bízták, hogy életre keltsem egy újabb lebilincselő történetét" - mondta Brocklehurst [a forgatókönyvíró] a Netflixnek.

"[Coben] nem fél olyasmit írni, amit az ember szinte fantasztikumnak vélne" - mondta a Joe Burkettet alakító Armitage - "Az ember azt gondolja, hogy 'Ezt senki sem fogja elhinni' - de ő egyszerűen működőképessé teszi. És amikor ez átültethető egy forgatókönyvbe, akkor ez az egyik olyan izgalmas pillanat lesz... amikor kihúzzák alólad a szőnyeget."

dráma | krimi | misztikus

Az özvegy anyukát, Myát megzavarja a kisgyermeke dajkakameráján rögzített kép elhunyt férjéről. több»