NA Good Times  (2024)

Érdekes újdonságnak örülhetnek a Netflix előfizetői. Egy új animációs sorozat debütál a legnagyobb streaming platformon, amely többeknek (főleg az idősebb generációnak) ismerős lehet. A Good Times ugyanis egy 1974-ben indult és végül hat évadot megért sitcom rebootja. Csak épp az akkora élő szereplőket most animációs formában keltik életre.

A Good Times az Evans család életét követi nyomon. Tulajdonképpen ők már a negyedik generáció a családban, akik egy chicagói lakópark 17C lakásában élik életüket. Míg az eredeti sitcom (amely azzal írt történelmet, hogy az első sitcom volt, ami egy teljes színesbőrű családról szólt) a klasszikus alánevetős megoldást használta, itt ilyesmiről szó sincs. Van viszont aktuális hétköznapi problémákat boncolgató történet, társadalomkritika és helyenként a határok feszegetése. A készítők nem titkoltan azt szeretnék ha sorozatuk az olyan nagyágyúk nyomdokaiba lépne, mint A Simpson család, a South Park vagy a Family Guy. Nem vitás, ez kemény kihívás lesz.

A készítők nem véletlenül választották az animációs formulát. Az eredeti sorozat szereplői nyilván nem jöhettek már számításba. Emellett fontos szempont volt, hogy bár a szereplőket bizonyos aspektusban a lehető legvalóságosabbá faragják, az animáció révén teljesen szabad kezet kaptak a készítők. Olyan dolgokat is megvalósíthattak, amit élőszereplős formában sokkal nehezebben vagy egyáltalán nem.

A Good Times már elérhető a Netflixen. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor elég csak az egyébként szigorúan felnőtteknek szóló sorozat adatlapján a megfelelő logóra kattintani és indul is a lejátszás!