A tegnapi Jokeres hír után újabb zavarba ejtő hírt kapott szárnya, amiben a legnagyobb meglepetés az, hogy igaz. Máris magyarázzuk.

Nem csodálkozunk, ha sokan már nem tudják követni azt, ami a DC/Warner háza táján történik. Tegnap robbant a hír, hogy új, a DC moziverzumától teljesen független Joker mozi készül a legendás Martin Scorsese közreműködésével, Jared Leto nélkül. Ma pedig az is kiderült, hogy Matt Reeves (A majmok bolygója: Háború) rendezésében egy új Batman szólófilm is készül, amely szintén nem lesz része a már beindított filmes univerzumnak. Jogos lehet a kérdés, hogy miként lehet egy Batman mozifilm Ben Affleck főszereplésével teljesen független a felépített univerzumtól? A válasz egyszerű: nem Ben Affleck fogja alakítani az ikonikus képregényhőst.

A történetben a legnagyobb csavar az, hogy Ben Affleck a közelmúltban a Comic-Conon még a Matt  Reeves-szel való közös munkáról beszélt. Most azonban egyre inkább úgy tűnik, Affleck lemond Batman szerepéről, amit elvileg meg is tehet, ugyanis már csak két filmre szóló szerződése van: ebből az egyik a hamarosan bemutatásra kerülő Az Igazság Ligája, a másik pedig a Batman szólófilm (lett volna).

UPDATE: Matt Reeves árnyalta a korábban elmondottakat. Ezek szerint a Batman  az eddig felépített moziverzum része lesz, és mégis Affleck alakíthatja a főszerepet.