Scorsese készíti a Joker eredetfilmet!

A Warner és a DC hozzálátott a produkció fejlesztéséhez.

Eredetfilm készül a DC univerzumának legikonikusabb gonosztevőjéről, Jokerről, tudta meg a Deadline. A meglepetések sora azonban ezzel még nem ért véget, ugyanis a rendezői széket a Másnaposok rendezője, Todd Phillips foglalja el, de a forgatókönyv megírásából is kiveszi majd a részét a 8 mérföld szkriptjét jegyző Scott Silverrel. És ez még mindig nem minden, ugyanis a Warnernek sikerült megnyerniük Martin Scorsese-t, hogy producerként felügyelje a munkálatokat.

A Joker eredetfilm a DC és a Warner első lépése a spin-offok irányába, ahol a már bejáratott karakterek saját történetet kapnak majd, melyek semmilyen szinten nem kapcsolódnak a jelenlegi moziverzumhoz. Vagyis biztos, hogy a Joker moziban nem Jared Leto fogja alakítani Batman legnagyobb nemezisét.

Kíváncsian várjuk, kire esik majd a Warner választása, a Jack NicholsonHeath Ledger és Jared Leto (mielőtt még páran felszisszennének Leto neve láttán, hozzátennénk, hogy bár az Öngyilkos osztag hagyott maga után kivetnivalókat, abban a néhány percben Leto megtette, amit lehetett, és ne feledjük, egy kiváló, Oscar-díjas színészről van szó) után senkinek sem lesz könnyű dolga, legyen akármekkora tehetség is.

A Deadline információ szerint az új Joker-mozi egy kőkemény krimi lesz a 80-as évek Gothamjéből, ami kevésbé illeszkedne a DC jelenlegi szuperhős mozijaihoz, inkább Scorsese ebben az érában forgatott filmjeire hajazna (TaxisofőrDühöngő bika). Ez magyarázat lenne Scorsese jelenlétére. Ha a Warnernek sikerül mindezt megvalósítania, nem kérdés, hogy számolni fogjuk a napokat a premierig.

A bemutató dátumát egyelőre nem tűzte ki a stúdió, Phillips és Silver már dolgozik a forgatókönyvön.