Ari Aster első filmje, a tavaly bemutatott Örökség azonnal meghozta az áttörést a rendező számára. Most új horrorral jelentkezik.

Bár az Örökség óriási sikert aratott a kritikusok körében, és továbbra is 89 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon, a közönség körében már vegyesebb fogadtatásra lelt. Azonban tény, hogy a hollywoodi léptékben rendkívül alacsony költségvetésből forgatott horror közel 80 millió dollárt termelt világszerte, ami megnyitotta a kapukat az elsőfilmes Ari Aster előtt.

A rendező ezúttal is maradt a bevált műfajnál, így következő filmje, a hazánkban forgatott Midsommar ismét a horrorok táborát erősíti majd.

A történet főszereplője egy fiatal pár, akik meglátogatják egy régi barátjukat Svédországban. Úti céljuk egy bájos kisváros, ahol a lakók már a Szent Iván-éji ünneplés lázában égnek. Azonban a pihentetőnek ígérkező nyaralás csakhamar rémálommá változik a számukra.

A film főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Will Poulter , Florence Pugh , William Jackson Harper , Jack Reynor , Julia Ragnarsson , Archie Madekewe és Ellora Torchia.

A Fehér éjszakák augusztus 9-én debütál a tengerentúlon, a hazai forgalmazásról egyelőre nincsenek információk.