Minden műfajban szereti kipróbálni magát Ryan Gosling, ennek jegyében legközelebb nem csupán sokszor megcsodált romantikus és drámai énjét állítja csatasorba, hanem akcióhősként is remekel. 

2023.12.10   olvasottság: <1000x   szerző: csd  

A kaszkadőrben a nagy sztárok halálmegvető bátorságú dublőrét alakítja, aki vásárra viszi a bőrét helyettük a veszélyes jelenetekben. Örök statisztából azonban kénytelen főhőssé válni, amikor egy filmforgatás során valódi nagyszabású bűnesemény kellős közepébe csöppen.

Az előzetes alapján úgy tűnik, hogy A kaszkadőr új korszakot nyit az akciófilmek történetében, ami nem is csoda, hiszen a John Wick-filmekkel berobbant David Leitch exkaszkadőr a rendező. Leitchnek nem volt nehéz dolga Goslinggal, aki komoly akciófilmes múltra tekinthet vissza.
Gosling egy dán művészfilmesnek, Nicolas Vinding Refnnek köszönhetően ismerkedett meg a gyors ütések és csonttörő autós borulások világával: Drive – Gázt! című Oscar-jelölt és 79 egyéb díjjal kitüntetett közös filmjük maradandó élményt nyújt.

Az akciófilmbe oltott lélektani drámát újabb közös szárnyalás követte: a Csak Isten bocsáthat meg című bosszúhadjáratban Gosling a bangkoki alvilágot tizedelte meg váltogatott módszerekkel, bíbor és lila neonok megvilágításában, amivel a film kiérdemelte a paradox, de találó „színes noir” minősítést.

Ilyen merész és kétségbeesett gyakorlatok után Gosling már jól tudja, főszerephez jutott kaszkadőrként hogyan kell stílusosan kiesni az ablakon és megértő mosollyal szöget ütni valakinek a fejébe.

akció | dráma | vígjáték

Colt Seavers (Ryan Gosling) egy öregedő, lecsúszott kaszkadőr, aki kétségbeesetten kapaszkodik az iparágban eltöltött sikeres éveibe. Most úgy tűnik, új esélyt kap, amikor... több»