A Pixar egyre komolyabb témákba vágott bele az utóbbi években, a következő nagy dobásuk pedig nem mást, mint a halál után életre fókuszál.

Na, jó persze közel sem ennyire borongós és komor történetről van szó. Ahogy a már korábban napvilágot látott előzetes is sugallta, a Lelki ismeretek egy igencsak pozitív üzenetet átadására törekszik, mégpedig az önmegvalósításra.

A Lelki ismeretek története szerint Joe Gardner zenetanárként oktat egy helyi iskolában, ugyanakkor legnagyobb álma, hogy ismert jazz szenész váljon belőle. Minderről lassacskán kezd ugyan lemondani, egy nap azonban megkapja a lehetőséget, hogy végre bizonyíthasson. Egy véletlen baleset viszont igencsak keresztülhúzza a számításait, Joe pedig egy különös helyen találja magát, ahol újra kell értelmeznie, mit is jelent valójában a lélek.

Dana Murray legújabb animációs filmjében Jamie Foxx és Jamie Foxx kölcsönözte a hangját a főbb karaktereknek, és amely várhatóan június 18-án érkezik a hazai mozikba, de nem is szeretnénk tovább húzni az időt, íme az új előzetes.