Újabb részletek derültek ki a Jurassic World 3-ról

Amikor bejelentették a Jurassic Worldöt, sok rajongó abban bízott, hogy a film története egy kicsit máshonnan közelíti meg a dinoszaurusz-kérdést, mint az eredeti filmek, és a hatalmas őslények végre találkoznak a való világgal odakint – aztán ez nem történt meg. Amikor felröppent a Jurassic World: Bukott birodalom híre, sokan ismét abban reménykedtek, hogy végre kapunk egy olyan filmet, amelyben dínók vadásznak a nagyvárosokban, akadályozzák a forgalmat, és mondjuk elrágcsálnak egy üres metrókocsit – de ismét tévednünk kellett.

A rebootolt franchise eddig nagyjából hűen követte az eredetei filmek, a Jurassic Park és a Az elveszett világ: Jurassic Park történeteit, vagyis a feltámasztott dinoszauruszok nem kerülnek egy védett környezeten kívülre, és nem lépnek kapcsolatba az őket körülvevő világgal. Ám az előző rész vége arra enged következtetni, hogy most végre eljön az a pillanat, amikor az állatok beszabadulnak a nagyvárosokba, a modern emberek közé – ám a frissen bejelentett harmadik rész, a Jurassic World: Világuralom rendezője, Colin Trevorrow ismét lehűtötte a lelkesedést, amikor az új filmről beszélt.

„Egész egyszerűen ötletem sincs, hogy a dinoszauruszoknak milyen motivációja lenne arra, hogy megtámadjanak egy várost. Nem tudnák megszervezni. Így most van egy olyan világunk, ahol halálos ragadozók bujkálnak a vadonban a városok körül, de nem mennek be a városba emberekre vadászni.” Azaz Trevorrow világában a dinoszauruszok vadon élő, hatalmas ragadozók, akikkel úgy kell együtt élnünk, mint a medvékkel, a cápákkal vagy a tigrisekkel. Mondjuk elmegyünk kempingezni, és közben figyelnünk kell arra, nehogy elragadja valamelyik gyereket egy éhesebb dínó, vagy egy ködös éjjelen átcsörtet előttünk az úton egy kisebb csapat Brontosaurus, mint egy szarvascsorda. Vagyis ebben a világban találkozhatunk a lényekkel, de ez egyáltalán nem mindennapos dolog.

Hogy ebből az alaphelyzetből az író-rendező milyen történetet csavar ki, és hol lesz benne hely az eredeti főszereplőknek, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard párosának, azt még nem tudni – és erre meglehetősen sokat kell várni, ugyanis a film hivatalos premierje majd csak 2021 nyarán várható.