Bill Cosbyt ismét szexuális zaklatásért perlik a kultikus sitcom, a Cosby Show egykori színésznői.

A sitcom két egykori színésznője három másik nővel együtt hétfőn beperelte Bill Cosbyt és az NBCUniversalt szexuális zaklatás és testi sértés miatt egy New York állambeli bíróságon, az ügyben Lili Bernard, Eden Tirl, Jewel Gittens, Jennifer Thompson és Cindra Ladd érintettek.

A hölgyek elmondták, hogy a vallomásukban elmondott események 1960-as és az 1990-es évek között történttek. “Köztudott volt, hogy Bill Cosby rendszeresen fiatal nőket vitt az öltözőjébe, és ha elolvassa a panaszt, látni fogja, hogy voltak olyan esetek, amikor a személyzet látta, hogy ez megtörténik, sőt bátorította a panaszost, hogy ‘adja meg magát” - mondta Jordan Rutsky ügyvéd.

A kereset szerint az NBC, a Kaufman Astoria Studios és a Carsey-Werner Television “hozzájárult a nők szexuális zaklatásához”, mivel nem kísérték figyelemmel Cosby hajlamait, és nem védték meg a nőket attól, hogy egyedül legyenek vele. Az NBCUniversal képviselői egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben, Bill Cosby képviselője, Andrew Wyatt a színész nevében is visszautasította a vádakat.