Parádés szereposztással érkezik a Medieval, amelynek már az előzetese is brutálisra sikerült. Csekkoljátok a fenti galériánkat a film jelenetfotóiért!

Az angol nyelven forgatott középkori eposz nemzetközi színészgárdát kapott, élén a Börtönvonat Yumába és a Túlélő sztárjával, Ben Fosterrel. Ez azonban csupán a jéghegy csúcsa, hiszen a további főszerepekben nem kisebb nevek érkeznek, mint Michael Caine, Matthew Goode, Til Schweiger, William Moseley, Karel Roden, Ondřej Vetchý és Sophie Lowe.

MIRŐL SZÓL?
Petr Jákl Jr. rendező már 2013 óta dolgozik a produkció előkészületein, a Medieval történetének középpontjában az a Jan Žižka hadvezér áll, aki a grünwaldi csatában legyőzte a Német Lovagrend seregeit. Žižka Csehországban a mai napig nemzeti hősnek számít, akiről számos utcát és teret neveztek el.

Jákl egy korábbi interjúban szívügyének nevezte a projektet, a forgatás 2018-ban pedig mindössze négy hónapon keresztül tartott. A munkálatok tényleges befejezését viszont a speciális effektek körüli tennivalók és a koronavírus-járvány hátráltatta.

ÉLETRE KEL A TÖRTÉNELEM

A rendező kétségtelenül egy hiánypótló alkotást szeretett volna készíteni ezzel a filmmel. A cselekmény a 14. század végén kezdődik, amikor IV. Vencel (Karel Roden) egyszerre Csehország királya és német-római császár, gyenge uralkodása viszont a birodalom széthullását fenyegeti.

A Medieval szeptemberben debütál a mozikban, a hazai bemutatóról egyelőre nincsenek bővebb hivatalos információk.

NA Medieval  (2022)

akció | dráma | történelmi

A XV. századi cseh hadvezér, Jan Zizka története, aki legyőzte a Német Lovagrend és a Szent Római Birodalom seregeit.