Ha van valami, ami nincs a Marvel moziverzumban, akkor az a szex. Nem csoda, hiszen mindegyik filmet úgy készíti el a Disney, hogy a legalacsonyabb korhatár-besorolást kapja, hiszen így dől csak igazán a lé. Márpedig ott ez a legfontosabb szempont. Talán éppen ezért alakult úgy, hogy Vasember 3-ból is kimaradt egy igencsak pikáns jelenet.

Tony Stark harmadik önálló filmjében sokáig úgy tűnt, hogy egy bizonyos Mandarin nevű fazon és az általa vezetett Tíz Gyűrű terrorszervezet lesz az ügyeletes gonosz. De aztán apránként kiderült, hogy ő csak egy báb és valójában Killian Aldrich mozgatja a szálakat.

A tudós feltalált egy különleges nanotechnológián alapuló génmanipulációt, amivel emberfeletti erőt és képességeket tudott adni saját magának. A célja egyértelműen Tony Stark elpusztítása volt, aki korábban megalázta őt. De a forgatókönyv első változatában nem érte be ennyivel.

Killian ugyanis nem csak elpusztítani akarta Tony Starkot, de előtte megkínozni is. Ehhez pedig a legjobb megoldásnak azt látta, ha elszereti tőle Pepper Pottsot. A forgatókönyv szerint elcsábítaná a Stark Industries elnöknőjét és az aktusról egy videót is rögzítene. És, hogy a bosszúja teljes legyen, a videót közzé is tette volna, hogy pusztulása előtt Tony Stark is végignézze. A csábítást egyébként szintén az általa fejlesztett génmódosítással oldotta volna meg, ami ellenállhatatlan feromonokat árasztott volna belőle.

Az egészből végül semmi sem lett, ugyanis az ötletet a forgatókönyv első átírásakor már törölték is. Valószínűleg a készítők is érezték, hogy egy ilyen jelenettel bizonyosan magasabb korhatár-besorolást kapott volna a film. Márpedig azt a Disney sem hagyta volna jóvá. Így Killian és Pepper légyottja sosem jött létre.

72 Vasember 3  (2013)

akció | kaland | sci-fi

A zseniális és bohém multimilliomos Tony Starknak a Vasember harmadik részében minden eddiginél nagyobb veszéllyel kell szembenzénie. Az események tétje nem csupán a túlélés... több»