Véget ért mind a 4 Avatar-film forgatása, James Cameron új videóval jelentkezett

James Cameron nemrég Twitterén, egy videóban jelentette be, hogy hivatalosan is véget értek az Avatar: A víz útja és a további három film forgatási munkálatai – azaz kezdődhet a hosszú hónapokig tartó, a forgatásnál is keményebbnek tűnő utómunka.

Az Avatar elkészítésekor is gondosan ügyelt rá a rendező, hogy formabontó és előremutató módon készüljön el a film, illetve valóban lenyűgöző látványvilágot álmodott a vászonra – ebből a minőségből biztos, hogy nem fog engedni. Az első film hatalmas sikere azt mutatta, hogy jó nyomon jár, így most egyszerre rögtön négy filmet is előkészített, hogy egy hosszú és szerteágazó történetfolyamon keresztül fogalmazhassa meg a gondolatait. Illetve: hogy tökélyre fejlesszen olyan újszerű filmes technikákat, amelyek megreformálhatják a filmipart és a mozizás élményét.

Nemrég Sigourney Weaver adott egy interjút, amelyben kitért a forgatás részleteire is, és elmesélte, hogy az anyag nagyja víz alatti motion-capture technikával készült, vagyis a színészeknek először meg kellett tanulniuk búvárkodni, hogy fel tudják venni a jeleneteket. Hogy a színésznő milyen szerepben tér vissza – hiszen az első filmben meghal – az még titok, ahogy a történet nagyja is.

Ám nemrég kiszivárogtak a filmek tervezett címei, amiket eddig a stúdió nem erősített meg – tehát még pletykának számítanak -, és ha igazak akkor elég beszédesek: Avatar: The Way of Water, Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider és Avatar: The Quest for Eywa. Elképzelhető az is, hogy ezek csak ideiglenes, helyettesítő munkacímek, de ha csak azok, akkor is adnak némi alapot arra, hogy a kíváncsi közönség tapogatózzon. És van elég ideje, mert az Avatar 2 csak 2020. december 18-án kerül majd a mozikba, a következő filmek pedig 2021, 2024 és 2025-ös dátummal érkeznek. A rendező azt tervezi, hogy az utolsó két filmet csak akkor fejezi be és viszi a közönség elé, hogy a második és a harmadik megközelítőleg tudja hozni az első film sikerét.

James Cameron videóját itt nézhetitek meg: