Végre megismerhetjük a Stranger Things gonosztevőjének eredettörténetét... ebből a színdarabból (videó)

A Stranger Things ötödik évadának premierjére még egy kicsit várnunk kell. Addig is a sorozat rajongói Hawkins városának történetét fedezhetik fel a...

Színházban! A Netflix közzétette a 'Stranger Things: The First Shadow' három perces előzetesét, amely a sorozat főgonoszának, Henry Creelnek a múltját tárja fel.

Az alkotók rengeteg utalást ígérnek a tévésorozatra (úgynevezett "easter eggs") és "filmes élményt": sok vért, szörnyet és látványos effekteket.  

A 'Stranger Things: The First Shadow' című történetet bejelentő klip a "Stranger Things nap" alkalmából debütált, amelyet rendszeresen Will Beyers eltűnésének évfordulóján ünnepelnek. A sorozat készítői, a testvérek, Matt Duffer és Ross Duffer, a sorozat rendezője, Stephen Daldry és a színészek elárulták a közelgő esemény részleteit.

"A forgatókönyvíróinkkal épp a negyedik évad megírásának folyamatában voltunk. Rájöttünk, hogy van egy sokkal nagyobb történet, amit el kell mesélnünk - árulta el Ross Duffer - "Ez a történet arról szól, hogyan került Henry Creel Hawkinsba. És mint minden Stranger Things résznél, itt is van egy nagyon fontos új karakter. Ebben az esetben ez Patty Newby."

Miről fog szólni a Stranger Things: Az első árnyék?

A Stranger Things: Az első árnyék 1959-ben játszódik. A szereplők között a sorozatban Winona Ryder, David Harbour és Sean Astin által alakított klasszikus karakterek fiatalabb változatai szerepelnek: Joyce, Hopper és Bob.

"A fiatal Jim Hooper autója nem indul, Bob Newby nővére nem veszi komolyan a rádióműsorát, Joyce Maldonado pedig csak be akarja fejezni az iskolát, és el akar tűnni a városból" - olvasható a darab hivatalos leírásában.

A Jamie Campbell Bower által alakított fiatal Henry-t ezúttal Raphael Luce fogja játszani. A főszereplő azonban Patty Newby (Ella Karuna Williams). Az előzetes cselekménye a Henryvel kialakuló románca körül forog. Azt is megtudjuk, hogyan lett belőle a 001-es számú.

Mikortól látható?

Az előadás első előzetes bemutatója november 17-én lesz a londoni West End-i Phoenix Theatre-ben. A gálapremiert december 14-re hirdették meg. A szöveget Kate Trefry írta, a darabot Stephen Daldry és Justin Martin rendezte.