Csütörtöktől már a magyarországi mozikban is látható Ivan Calbérac legújabb vígjátéka, a Velence vár, melynek premierje kapcsán ajánlónkban mindent összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnotok a filmről.

Bernard, a kicsit bolond apa, és Anna, az ő kis párja boldogan sietnek 15 éves gyermekük segítségére, amikor Emile-t gimis szerelme Velencébe hívja nyaralni. Hogy még szívdöglesztőbb legyen a jeles alkalomra, édesanyja hidrogénszőke hajkoronával ajándékozza meg Emile-t, aki a csapdába esett tinédzserek méltóságával igyekszik túlélni a családi kiruccanást és a tényt, hogy az áhított randira az egész pereputtyával és egy lepukkant lakókocsival érkezik.

A film rendezői székét Ivan Calbérac foglalhatta el (L'étudiante et Monsieur Henri, Irène), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Benoît Poelvoorde, Valérie Bonneton és Oudesh Rughooputh. A forgatókönyvet Ivan Calbérac szerezte.

Íme 6 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Ivan Calbérac rendező egy interjúban elmondta, hogy a film történetéből kifolyólag a stábnak rengeteg helyszínen kellett forgatnia, de a legnagyobb nehézséget a velencei munkálatok okozták, ugyanis sokkal nehezebb volt megszervezni a forgatás logisztikáját. "Saint-Marc például csak reggel hét és délelőtt kilenc között forgathattunk, utána ugyanis már képtelenség lett volna a hatalmas turistaáradat miatt."
  • Benoît Poelvoorde és Valérie Bonneton az Ils sont partout után ismét együtt állt a kamerák elé.
  • A Velence vár alapjául szolgáló regényt maga a rendező, Ivan Calbérac írta. A direktor már korábban is adaptálta saját művét, például 2015-ös filmje, a L'Étudiante and Monsieur Henri esetében.
  • IVAN CALBÉRAC négy év kihagyás után tér vissza a rendezéshez.
  • A Velence vár Ivan Calbérac 2015-ös regényének adaptációja.
  • A Velence vár Serge Reggiani 1977-es azonos című ('Venise n'est pas en Italie') dala után kapta a címét.

Hazai premierdátum: 2019.08.01.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: