Kevin Costner nyilatkozata alapján, már nincs szerződése a Paramount Network által forgalmazott, Yellowstone című sorozat folytatására. Mi lesz így az 5. évad hátralévő részeinek sorsa?

A színész második feleségével (Christine Baumgartner) való válóperének dokumentációjában kifejtette, hogy  a hátralévő szerződéses részvételi jogokon kívül nem számít semmilyen anyagi bevételre a sorozatból.

„Lényegesen kevesebbet fogok keresni 2023-ban, mint 2022-ben. Ennek az az oka, hogy már nem állok szerződésben a Yellowstone című sorozat készítőivel, amely tavalyi jövedelmem fő forrása volt" – áll Costner június 30-i nyilatkozatában.

A 68 éves színész – aki 2022-ben a hírek szerint epizódonként 1,3 millió dollárt keresett a sorozatban – azt mondta, hogy megszűnt a "pay-or-play" alapú, fix összegű epizódonkénti díjazása, amit a neo-western sorozatért kapott. 2023-ban pedig egyelőre semmilyen pénzt nem látott a sorozatból.

Hollywoodban a keresett színészek, rendezők és más magas rangú személyek számára fenntartott "pay-or-play" megállapodás garantálja a résztvevők fizetését, még akkor is, ha időközben felmentik őket a szerződésük alól. 

Costner szerint: „Mostantól bármilyen díjazásom a Yellowstone kapcsán csak a hátralévő szerződéses részvételi jogaimból származik majd, amelyek összege nincs rögzítve". A Yellowstone producere szerint azonban a sorozat készítői nem tartoznak semmilyen részvételi pénzzel".

Korábbi feltételezések alapján Costner megjelent volna a sorozat utolsó részeiben,  hogy lezárja a karaktere, John Dutton ügyét, akit a nézők utoljára a január 1-jei évadközépi fináléban láthattak. Ekkor Montana kormányzójaként éppen felelősségre vonással nézett szembe.

Taylor Sheridan, a sorozat társalkotója az elmúlt hónapban a The Hollywood Reporternek arról nyilatkozott, hogy Costner ismét eljátszhatja az öregedő farmer szerepét. Ezzel egy időben utalt arra, hogy a Yellowstone befejezésében Costner karakterét megölik.

Sheridan elmondta, hogy Costner döntése, hogy elhagyja a sorozatot, ezzel élesen elvágva az általa alakított karakter életútját. megrövidíti a karaktere lezárását.

Vajon mi történik akkor, ha a színész úgy dönt, nem tér vissza a hátralévő epizódok forgatására?

A Yellowstone utolsó epizódjai kapcsán azonban más kérdések is felmerülnek.

Korábban bejelentették, hogy az ötödik évad második fele 2023 novemberében debütál majd, de ez egyre valószínűtlenebbnek tűnik, mivel Sheridan elmondása szerint az epizódokat még meg sem írták, nemhogy leforgatták és megvágták volna.

dráma | western

Az új évad a Dutton-klánt követi nyomon, amint egy vitatott választási kampányt vészelnek át, miközben megpróbálnak megoldani egy trükkös zsarolási helyzetet két Dutton... több»