Hosszú kihagyás után új filmmel jelentkezett az legendás Oscar-díjas rendező, Szabó István, melyben ismét állandó alkotótársaival dolgozott. A pazar szereplőgárdát felvonultató alkotás már a mozikban!

A történet főszereplője Stephanus professzor (Klaus Maria Brandauer), akit sokként ér, amikor megtudja, hogy nyugdíjba kell vonulnia. Nem szeretné végleg feladni orvosi pályáját, ezért, miután búcsút vesz munkatársaitól, visszaköltözik egykori falujába, és úgy dönt, saját rendelőt nyit. Kezdetben kissé tart a nagy változástól, hiszen biztos munkája volt, most pedig mindent magának kell felépítenie, de a helyiek meglepően jól fogadják érkezése hírét. Ráadásul újra találkozik ifjúkori szerelmével is, ami szintén erőt ad neki céljai eléréséhez. Azonban csakhamar kénytelen szembesülni egy sor nem várt problémával is; a helyi piszlicsáré politikai összetűzések miatt nem merenghet sokáig az emlékek felett, de a jövőjét sem építgetheti saját kedve szerint. Rá kell ébrednie, hogy csak úgy nyithat új fejezetet az életében, ha nem fél szembenézni a jelen kihívásaival.
A számos díjjal büszkélkedő rendező, Szabó István a magyar filmes szakma legjobbjaival és kiváló színészekkel (Stohl AndrásUdvaros DorottyaElek FerencKlaus Maria BrandauerKovács LajosÁkos Orosz és Andorai Péter) készítette el saját forgatókönyve alapján érdekfeszítő mozifilmjét, mely egyszerre sokkolja és elgondolkodtatja a nézőket.

Íme 7 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Stohl András szerint a Zárójelentés cím arra enged utalni, hogy Szabó István ezzel a filmmel búcsúzik a rendezéstől.
  • A forgatáson Klaus Maria Brandauer németül játszotta a szerepét , míg az összes többi színész magyarul beszélt. Brandauer karakterét az utómunkálatok során szinkronizálták.
  • Stohl András immáron negyedik alkalommal dolgozott együtt Szabó István rendezővel.
  • Eperjes Károly egy interjúban elmondta, hogy mindig nagy élmény számára Szabó Istvánnal dolgozni, mivel szerinte a rendező rendkívül precíz, jó ízlésű és figyelmes, ami magabiztosságot ad a vele dolgozó színészeknek.
  • A Zárójelentés a rendező, Szabó István , Koltai Lajos és Klaus Maria Brandauer negyedik közös filmje. A trió az Oscar-díjas Mephistón is együtt dolgozott.
  • Szabó István nyolc évnyi kihagyás után (Az ajtó - 2012) tért vissza a rendezéshez.
  • Szabó István ismét együtt dolgozott a karrierjét meghatározó alkotótársaival, köztük Koltai Lajos operatőrrel, Eperjes Károllyal és Klaus Maria Brandauerrel.

Hazai premierdátum: 2020.02.27.