79 Desperado  (1995)

Számos hollywoodi sztár számolt be már arról, hogy nem szívesen szerepelnek szexjelenetben, Salma Hayek számára azonban a mai napig traumatikus élmény visszagondolni a Desperadora emiatt.

Robert Rodriguez 1995-ben mozikba került ikonikus filmje igazi áttörést hozott Hayek számára is, noha a színésznő nem szívesen emlékszik vissza a Desperado szexjelenetének felvételeire. Minderről a napokban beszélt az Armchair Expert című podcastban, amelyben Dax Shepard és Monica Padman interjúvolták őt.

Hayek kiemelte, hogy a felvétel során Rodriguez és filmes partnere, Antonio Banderas is rendkívül türelmesek és udvariasak voltak vele. A színésznő elöljáróban azt is elmondta, hogy rendkívül izgatott volt, amikor megkapta a szerepet, de a forgatókönyvben még szó sem volt szexjelenetről.

Hayek végül azzal a feltétellel vállalta a jelenetet, hogy rajta kívül csupán Banderas, Rodriguez és a film producere, Elizabeth Avellán lehettek jelen a felvétel során.

“Amikor nekiálltunk a munkálatoknak egyszerűen könnyekben törtem ki, majd folyamatosan csak azt tudtam ismételgetni, hogy nem vagyok biztos abban, hogy ezt meg tudom csinálni” - nyilatkozta Hayek, majd hozzátette, hogy valójában Antonio Banderas ijesztette meg őt a legjobban. “Rendkívül kedves volt és úriemberként viselkedett, de ő sokkal szabadabb volt nálam.”

A színésznő a későbbiekben nagyon tartott attól, mit gondol majd róla a családja és persze az édesapja is a film miatt, mindenképpen azt szerette volna ugyanis, ha büszkék rá mindannyian, így végül a premiervetítés alatt kimentek a teremből a szóban forgó jelenet idejére.