Közösség

Vélemény:

 

73 Motel

(2005)

Motel

 
JRD   2022.05.13 11:39
2

Ki az az elmebeteg állat, aki ilyen történetet talál ki?! Kb. ez volt az első gondolatom, amikor egy ideje már néztem. Bevallom, nem tudtam hányinger, kiakadás és döbbenet nélkül, csakis filmes élményként kezelni. Vajon egy ilyen trauma átélése mennyire változtatja meg az ember lelkét? Vajon egy túlélőből áldozat lesz vagy bántalmazó? Számtalan kérdés vetődött fel bennem. A történet mondanivalója egyszerű: az emberi élet üzlet. Ebben az időszakban több ilyen véres, gonosz, szadista horrorfilm született. A cél a kiakasztás, a lehető legundorítóbb, legvéresebb, legsokkolóbb jelenetek vászonra álmodása volt. Úgy gondolom, hogy egy igazi jó horror azért ennél sokkal több, mint amit ez a film produkált. De ne hallgass rám, nézd meg és döntsd el magad! Szóval, filmre fel és jó szórakozást! Egy biztos, horror a javából. Fröcsög a vér, ropognak a csontok, élve boncolt és kínzott emberek minden mennyiségben.

 
HADNAGY 2022.12.30 20:14
1

Kedves JRD! Tudod, hogy ez ugyan egy 2005-ös film, de a mai napig aktuális, tekintetve, hogy egyes emberek elméje milyen mocskos és sötét. Na meg persze arról , hogy megint adott néhány hülye, ráérős, kretén amcsi fiatal, akik elmennek egy isten háta mögötti szlovákiai kisvárosba. Simán megállja a helyét a valóságban, nekem is trauma volt, amikor legelőször láttam. Igen, megváltoztatja az embert egy kicsit, de kijózanít. Nem véletlen készült belőle további kettő rész.

 
JRD 2023.01.02 08:26
0

Sajnos egyet kell értenem a leírt gondolatokkal, kivéve az utolsót. Úgy gondolom, hogy a nézők zömét ez a film nem józanítja ki. Az emberek tömegeinek már az egekben van az ingerküszöbe, így a filmesek gyakorta nyúlnak az ilyen történetek elmeséléséhez. A cél (bármilyen marketingszöveget tolnak melléje) nem a kijózanítás. Hogy megélt még két részt, nos, nem hiszem, hogy erre büszkék lehetnek a készítők. Ám valóban elgondolkodtató a film, és bízom abban, hogy sokak lelke ugyanúgy háborog, mint az enyém. Mert ha egy ilyen film valakit nem érint meg, nem szaggatja meg a lelkét, akkor ott már baj van. Még akkor is, ha ez csak egy film.