Közösség

Vélemény:

68 Oculus

(2013)

Oculus

moov18   2016.01.30 21:41
0

Nem túl izgalmas. Az előzetes alapján elég magasra tettem a mércét. Az elején úgy voltam vele, hogy még akár jól is elsülhet a dolog, viszont hamar rá kellett döbbennem, hogy megint csak illúziókat kergettem. Bár ezt a "tükör" témát ezerszer megrágták és kiköpték már, mégis lehetőséget láttam benne. Fiatalos, lendületes, ígéretes. Az előzetes is fokozatosan adagolja a feszültséget, a nézőt érdeklődővé teszi. De hát ez a marketing. Közben rájöttem, hogy semmi újat nem tud felmutatni, klisés, sablonos, lerágott csont kategória mindemellett kiszámítható is. Mintha a készítők szándékosan vették volna ilyen lightosra a figurát, mintha a cél egyáltalán nem egy horror film készítése lett volna, sokkal inkább egy elrettentő példa. Valóban nem túlzok, de egyszerűen nem lehet komolyan venni az alkotást, néhány hirtelen bevillanó hangi és képi effekt nem elegendő a néző elkápráztatásához, főleg ebben a műfajban. A villanykörtés jelenet elég kreatívra sikerült, továbbá az is pozitívum, hogy két idősíkon át szemlélhettük az eseményeket, de nagyjából ki is merítettem a film előnyeit. Görcsösen igyekszik ránk hozni a frászt, tömve van hatásvadász jelenetekkel, erőlködik de feleslegesen, ez a film nem több mint aminek látszik. Egyszer is sok! Egy csillagot akartam de a villanykörte meggyőzött.