2016.02.09 16:16 moov18 Olvasottság: <100x
0

Élvezhető horror

A Grindhouse filmeket még a 60-as, 70-es években nyomatták Amerikában. Igazi trash alkotások voltak. Vérrel, a maga egyszerűségével, bénácska látványával próbált hatni a nézőre. Ezzel az alkotással Rodriguez illetve Tarantino a műfaj előtt kívánnak tisztelegni.

A történet nem valami bonyolult: egy kisvárosban elszabadul valamiféle mérges gáz, melynek hatására az emberek zombiszerű lényekké változnak. Vérszomjas fenevadakká. Néhány túlélő próbálja felvenni, szemben velük a harcot. Valóban nem túl nehéz megérteni az alapkoncepciót, sőt még talán sablonosnak is tűnhet.

Élvezhető horror

Maroknyi túlélő, elfajzott zombialakok, életben maradásért folytatott küzdelem. Ki ne hallott, vagy találkozott volna vele? Viszont ez más! Nem az a fajta horror amitől nem merünk majd kimenni éjszaka a mosdóba, nem is az amin rettegni lehet. Ezt szimplán élvezni kell a maga könnyedségével, hibájával együtt. Folyik is a vér rendesen, szakadnak a testrészek, mennek a belezések. Abszurdumoktól, poénoktól, sarkalatos dialógusoktól egyáltalán nem mentes. Hozza a Grindhouse filmek világát. A képi minőség, a szándékosan béna belezések mind-mind ezt az élményt segítik elő. A szereplőgárda is kellemesen összerakott: Michel Biehn, Tom Savini, Jeff Fahey. A néző gondolhatja, hogy bizony itt nem babra megy a játék, ezen nevek láttán. A sorból mégis Rose McGowan személyét ragadnám ki. Játéka pazar, hihető. Karaktere egyszerre csodálatos és döbbenetes. A géppuskalábú nő, aki a jövő megmentéséért tesz erőfeszítéseket. Röviden: erősen ajánlott kis alkotás, jókat lehet vidulni, szórakozni rajta. Látvány terén sem lazítottak a készítők. Spriccel a vér, szakadnak az artériák. Nagyon ajánlott!

akció | horror | thriller | vígjáték

William Block és felesége, Dakota orvosként dolgoznak, az egyik éjjeli ügyelet során azonban a város lakói szabályosan elárasztják a rendelőt. A tüneteik hasonlóak: üszkös... több»

0