2016.03.10 19:42 moov18 Olvasottság: <100x
0

Sehol sem vagyunk biztonságban

Látványosan, hatásosan szemlélteti és tükrözi azt, hogy milyen rettenetes egy világban is élünk. Egy olyan világban, ahol igazából sehol sem vagyunk biztonságban. A téma erősen csábít arra, hogy írásomba említést tegyek a jelenlegi aktuálpolitikára, de inkább mégsem teszek! A történet nagyon röviden: egy amerikai nemzetiségű család egy harmadik világbéli országban igencsak kényelmetlen helyzetbe kényszerül. A helyiek fellázadnak, ölik egymást, egyik kivégzést követi a másik.

A célkeresztből természetesen a turisták, külföldiek sincsenek kimentve, sőt mi több, rájuk éleződnek ki főként a dolgok. A pontos országnevet sosem tudjuk meg ahol játszódik, de helyzetéből ítélve valószínűleg Kambodzsa, vagy Laosz lehet. A Karantén illetve az Ördög rendezője ezúttal is többnyire sikerrel ragasztja a nézőt a székébe, viszont most nem a horror zsánerén belül teszi mindezt, sokkal inkább a menekülős tematikájú thrillerek keretében. Izgalmasnak, feszültnek nevezhető kis alkotás ez.

Sehol sem vagyunk biztonságban

A rendezés tulajdonképpen nem kifogástalan, de jó volt így is bőven. Agresszívebb, véresebb képkockák is vegyültek benne, egy-két jelenet pedig szó szerint idegőrlő lett. Főként a menekülős, rejtőzős részeknél válhat szaporává légzésünk, azonban ami számomra a legnagyobb szemelkerekedést jelentette, az az volt mikor is a családapa egyesével dobálta át a gyerekeket A épület tetejéről, B épület tetejére. Szóval nagyon röviden a lényeg, hogy érdemes megnézni. Erős közepes, majdnem négy csillag, viszont a vége elvitte a filmet nálam egy negatív irányba, ugyanis nem tetszett. Egyszeri kikapcsolódásra viszont bőven alkalmas!

akció | thriller

Jak Dwyer egy új üzlet fellendítése érdekében családjával Délkelet-Ázsiába költözik, ahol cége projektje biztosítaná a lakosok ivóvízellátását. Elképzeléseik szerint a... több»

0