2022.07.15 09:29 HEROES OF THE DAY 2 Olvasottság: <100x
0

Vigyázz, hogy mit eszel!

Én most, 2022-ben nem vagyok a rajongója a beteg humorú, beteg stílusú filmeknek. Mikor a Virsliparti a mozikba került, sokkal fiatalabb voltam, a műfaj a kedvenceimmé közé tartozott. Rengeteg ilyet láttam (most neveket nem mondanék, ha nem baj), és ha most rábukkanok egyre valamelyik csatornán a TV-ben, végignézem.

Szóval, mikor akkor néztem, akkor nagyon tetszett. Igazi hahotázós felnőttmesének tartottam. Most, egy pár hete megint szóba hozták a haverjaim ezt a ("mesét???"), így gondoltam, megér egy újranézést! Most egy kicsit csalódás volt. Nem azt mondom, hogy beteg filmnek nem lenne oké, hogy a maga műfajába nem állja meg a helyét, a fiatalabbak biztos élvezik, de mindenképpen egy jobb filmre emlékeztem!

Vigyázz, hogy mit eszel!

Nézzük a Virsliparti néhány pozitívumát! A sztori ötletes. Beszélő kajákat falnak az emberek, ami nekik nyilván nem tetszik. Eddig a sztori kreatívnak hangzik, és itt rontják el a történetét, de erről majd később! Ami még tetszett, hogy ahogy egy ilyen stílusú filmhez kell, tényleg akadnak vicces beszólások, főleg amikor már az emberek ellen harcolnak! Ami még számomra úgymond szimpatikus volt, az izgalmas összhang a főhősöl közt. Ami számomra egy hatalmas és tényleg őszinte +1 pont, az a zene! Olyan odaillő soundtrack-et rittyentettek össze, hogy az valami leírhatatlan! A pozitívumokról ennyit.

Na, és mi lesz a negatívumokkal? Nos, visszatérve a sztorira, a feléig jól vezették a történetet, és mint említettem, amikor már kezd kibontakozni a cselekmény, vannak poénos mondatok, akkor teljesen szétbomlik a sztori, és helyette unalmas és klisés karakterek jönnek be a filmbe! Amikor láttok egy ilyen filmet, nekem a kreatív ötletek és megoldások a szivatásokban mutatkoznak meg. Na, ez nem így van a Virslipartinál! Pont ez húzta le ennyire, ezért kaptunk egy olyan vígjátékot, amilyet. Ami még nem tetszett, hogy a film nem igazán tudta eldönteni, hogy ki is a célközönség. És ezt a film olyan bárgyú poénokkal próbálja elfedni, aminek szintén nem lehet eldönteni hogy kihez akarnak szólni. Ami még nem tetszett, az a játékidő! Itt a 2 óra túl sok lett volna, de ha 105-110 perc körül lett volna, akkor számomra a film második fele sokkal szórakoztatóbb lett volna. Arról meg nem is beszélve, hogy a lezárás is pocsék! Volt az a plusz egy jelenet, ami ennek a játékidőnek is túl sok volt. Ami még számomra gyenge volt a Virslipartiban, az a cím. Ezt nem a magyar címre értem. Mert ha jól tudom, "Sasuage Party" az eredeti angol címe (de lehet, hogy tévedek), hanem szerintem valami más cím jobban hasonlított volna rá!

Ha egy zseniális címet tudtak volna neki adni, akkor lehet, hogy belefért volna a 4 csillag, de ez így most csak az átlagos kategóriába esett nálam. De mint látjuk, ez egy animációs film, így nézzük az animációt! Nem volt rossz, de láthattunk már szebb animációkat, inkább kisebbeknek szóló filmeknek. És ezt most csak ilyen mellékszálként:*Örülök, hogy nem vegyes technikákat használtak ehhez a mozihoz*

Szóval így mindent összevetve:

Ha egy laza, sokszor morbid, néha viszont lapos filmet szeretnél látni, akkor a Virsliparti végülis egy oké választás, de ugye kinek mi.

66 Virsliparti  (2016)

animáció | fantasy | kaland | szatíra | vígjáték

Mi járhat egy virsli fejében? Vagy hát… mi járna, ha volna feje? Történetünk hőse, Frank (eredeti hangja: Seth Rogen) a lét alapkérdéseit kutatja: várja, hogy megvásárolják... több»

0