Közösség

Vélemény:

71 Kótyagos szerelem

(2002)

Kótyagos film

kabel   2026.08.02 17:34
0

Adam Sandler mindig lenyűgöz, amikor valami értelmes filmben bukkan fel, és a közfalat is leszínészkedi. Ez egy kellemesen vad film, vad sztorival és vad karakterekkel. Jól szórakoztam, és volt pár remek dialógus és stilisztikai elem, de nagy mélységet nem tudtam kifacsarni a tartalomból. Adam Sandler egy ADHD-s, spektrumon lévő figura, enyhe agresszív tendenciákkal. Amikor találkozik egy kedves nőcivel, úgy érzi, lépnie kell, azonban más komplikációk is felbukkannak, és mindenféle ellenségek közelednek egyre gyorsabban. A hullámok összecsapnak, veszekedések megtörténnek, feszültség tovább nő. Aztán a lezárás kissé összecsapott, de furcsamód, nem lóg ki sem tematikailag, sem hangulatilag. A film kellemesen szórakoztató, akad pár nagyon vicces mondat, meg kisebb-nagyobb konfliktus karakterek között. Enyhe szürrealitásba csúszik át a cselekmény, és szinte végig van egy érdekes narratív erő, ami löki előre a szereplőket. De nem tekintem elengedhetetlen filmélménynek, és kicsit kiforrottabb sztori lehet, kerekebb mesét eredményezett volna.