Közösség

Vélemény:

82 Aljas nyolcas

(2015)

Aljas nyolcas

laci044   2016.06.24 22:03
0

Tarantino film mozi bemutatója egy ünnepnap. Nagyon vártam ezt a filmet, bár egy ideig úgy tűn el se készül, de aztán mégis és új Tarantino film ismét western ismét Samuel L. Jackson-nal. A film játékideje kicsit túl van nyújtva, mondjuk én minden percét szerettem, hiszen a mester párbeszédeiből sosem elég. A film elkészültét végig követve tudtam meg, hogy miután a forgató könyv napvilágot látott a rendező nem akarta elkészíteni a filmet. Az alapot át írta színház darabra, majd mégis úgy döntött, hogy film lesz belőle. Ez a színházi átirat sok mindent megmagyaráz. A filmben nem igazán történik sok minden (már ha dialógusok és a karakter interakciók kiváltotta karakter fejlődés nem sok), van néhány nagyszerű színész akik ülnek, állnak, esznek, isznak és mesélnek. A végére azért kapunk még izgalmakat meg egy kicsit túlgondolt és hirtelen adagolt "ki kivel van" csavart. Lesz még benne egy rövid jelenet erejéig plusz egy ember, akit teljesen feleslegesnek éreztem.
A filmet két Oscar-ra mindenképp jogosan jelölték, Jennifer Jason Leigh alakítása és a zene. Ez utóbbit meg is kapta a mester (az átvételt érdemes megnézni).
Meg voltam a filmmel elégedve. Nem volt rossz, Tarantino-hoz képest meg főleg, de majd mindenképpen megnézem még egyszer biztos, tudom ajánlani türelmes Tarantino fanoknak mindenképp: