Közösség

Vélemény:

 

87 Django elszabadul

(2012)

Django elszabadul

 
dulkap   2015.01.22 15:25
0

Többszöri megtekintés után (eredeti nyelven és szinkronizáltan) ez a film zseniális. Ponyvaregény óta nem csinált ennyire jó filmet QT, pedig azóta sem csinált rossz filmet. Elsőre még éreztem benne egy-két üres járatot vagy gyengébb színészi alakítást. Ám mire véget ért a film, tudtam, hogy a következő megtekintéskor már minden e helyén lesz és így is lett. Zseniális színészi játékok, különösen Waltz és Jackson. Foxx és Di Caprio kihozta azt, amit a karakterük engedett. A rendezés és a forgatókönyv több, mint zseniális. A dialógusok nagyon eltaláltak és eredeti nyelven a különböző akcentusokkal az igazi. ("I count six shots nigger! - I count two guns nigger!") Ráadásul a humor sem hiányzik a filmből (Don Johnson), ahogy a hihetetlen lazaság is árad szinte minden percben. QT film esetében a zene külön kategória. Nem egyszerűen aláfestésként használja, hanem szerves része a filmnek és a zene választásaival már önmagában ad egy stílust a filmjeinek.
Rég találkoztam olyan filmmel, amit rövid időn belül ennyiszer megtudtam volna nézni, pláne, ha ilyen hosszú, mint ez. De igazából nem is tűnik fel a hossza. Főleg, hogy az első egy óra a zseniálisnál is több.
Szóval egy szinte tökéletes film, egy minimális hibával. De ha azt vesszük, hogy az első egy óra egy tízes skálán simán 15-ös, akkor még az a kis hiba sem húzza le a filmet 10/10 alá.