Közösség

Vélemény:

78 A dzsungel könyve

(2016)

A dzsungel könyve

TribeBubu   2016.04.27 21:28
1

Tipikus Disney. A látvány nagyon szép, itt-ott elcsépelt ötletekkel, néha pedig bámulatos rendezői bravúrokkal. Viszont a forgatókönyv szerintem nagyon gyenge. Mintha a régi rajzfilmét kicsit átírták volna, és találomra felcsapták volna Kipling művét egy-két oldalon, és pár bekezdést belebiggyesztettek volna a látványorgiába.

Persze egy Disney filmben nem is szabad olyanokat mutatni, amik a könyvben le vannak írva, mert az eredmény nem egy 6-os karikás korhatáros darab lenne. Így pici gyerekeknek valószínűleg nagyon szórakoztató mozi. A bámulatos látvány engem is elszórakoztatott, mert Favreau igazán tehetséges rendező. És bizony egyre jobban dirigálja a filmjeit.
Sajnos csak magyar szinkronnal tudtam megnézni egyelőre, amiben szerintem kissé furán választották a szereplők hangjait. Egyedül Kának, az óriáskígyónak lett számomra tetszetős a magyar hangja. Persze mindegyik szinkronszínész remekül dolgozott, mert elsősorban nagy múltú szakmabelieket alkalmaztak a magyar változatban, de valahogy mintha nem passzoltak volna a karaktereikhez.

Az Andy Serkis rendezésében készülő, 2018-ra ígért újabb A dzsungel könyvére leszek igazán kíváncsi, mert arról már a jelenlegi szereposztás alapján feltételezhető, hogy Kipling könyvéhez több köze lesz, mint az 1942-ben megjelent adaptáció óta bármelyik filmnek.