Közösség

Vélemény:

 

73 Fekete Párduc

(2018)

Fekete Párduc

 
mfos   2018.06.20 16:21
0

Olvastam vegyes kritikákat erről a filmről, nálam egy közepes kategóriába lett besorolva. Sok szót nem akarok szánni rá:
- 6/10, egyszer nézhető
- jó benne: látványelem, Klaw-t alakító színész, meg a nagy néger, majdnem főellenség. Betekintést nyerünk Wakanda múltjába, jelenlegi életébe. Laza tudós csaj. És egyértelműen jó benne az afrikai törzsi kulturák, zenék megjelenése, színesség teszi a filmet, sajnos kevés van benne. Hm, még a "segítsünk ha van rá képességünk vagy se?" - kérdés felvetése is jó, meg ugye időszerű, bár a szokásos amerikai válaszadásba fullad szerintem, semmi újdonság.
- Iszonyatosan rossz: történet (igazából nulla történet, több minden kitalálható előre), párbeszédek, a tudós csaj bratyózása, poénkodása... szörnyű! Mint ahogy a "modern" bratyizós élet utat törése egy szokásokon alapuló nép életébe.
Persze a szokásos kapcsolat a többi Marvel filmmel is jó.
Nem értem, hogy egy kevésbé központi marvel hős filmet (mint akár a Hangyáé) miért nem tudnak jobbra megcsinálni? Direkt közepes szintűre készítik el, hogy a hős se tűnjön jobban ki a tömegből? Gondolok itt Vasember, Thor, Amcsi Kapitány filmjeire, amelyeket sokkal jobban készítettek el szerintem pl.