Közösség

Vélemény:

83 Széttörve

(2016)

Túlzó és túljátszott kissé

Aaron   2026.08.11 07:04
0

Nem tudom, lehet-e valakinek 23 személyisége, de az mindenképp gyanús, hogy Shyamalan filmjében ezek tudnak is egymásról. A legtöbb helyen azt olvastam, hogy vannak disszociatív személyiségzavarban szenvedők, akiknek néha lehet több tucat személyiségük is, de ezek soha nem tudnak egymásról. A James McAvoy által eljátszott karakter, Kevin Wendell Crumb esetében a 23 személyiség nagyon is tud egymásról. A főszereplő egy meghasadt embert alakít, akinek némelyik személyisége nagyon veszélyes, míg másik vicces vagy teljesen ártalmatlannak tűnik. Egy nap fiatal lányokat rabol el és tart fogva egy elhagyatott épületben (egy állatkerti gépház alagsorában). Kevin többször bevadul, de áldozatai közül a csinos Casey (Anya Taylor-Joy) képes túlélni a kalandot. A Széttörve (Split) egy izgalmas thriller, mely néhol már-már horrorba csap át. Szerintem James McAvoy nagyon túljátssza a szerepét, és önmagában a sztori is sok ponton tűnik túlzásnak. A hihetőség az én szememben erősen sérül a film legnagyobb hányadában. Ez a fő gondom vele. Értékelésem így inkább három csillag.