Közösség

Vélemény:

73 Drága Elza!

(2014)

Magyar Call Of Duty

Nyereg alatt Pizza   2024.06.01 23:24
0

Megvallom őszintén, nem vagyok kimondottan az utóbbi 10 évben készült magyar filmek rajongója. Ellenben kedvelem a háborús témát, és egyszer csak felkeltette a figyelmem ez a cím. Megnéztem. Bevallom, valami sokkal rosszabbra számítottam. Először is, nagyon szép és nyers a képi világ. Tetszett a zene. Illetve hatalmas kalapemelés a készítők előtt, mert elhittem, amit láttam, és ez hatalmas szó egy magyar film esetén. Nem volt az az arcpirítóan kínos érzés bennem, mint pl. a Hadik esetén, hogy egy féltucat lóháton ügető huszárral adjuk el, hogy ez egy csata, és egy pillanatig nem hittem el. Itt nem ez történt. Totál belemerültem. Különösen a settingre, a környezetre gondolok. Néztem, és elfelejtettem, hogy egy filmet nézek. Nagyon szép korhű kosztümök, Tigris tank(!), ez utóbbira felettébb kíváncsi vagyok, hogyan oldották meg, illetve katonák jellemábrázolása. És az abszolút kalapemelésem, a csata az oroszok és a magyarok között a film elején, te jó Isten, szerintem a legjobban megkoreografált harci jelenet, amit valaha magyar filmben láttam! Ahogy a katonák rohamoznak, a háttérben csattog a tank lánctalpa, dörögnek a lövedékek, nagyon szép kombinálás volt! A történet. Én nagyon sokat játszottam a Call of Dutyval, kicsit olyan érzésem volt, mintha egy magyar küldetést néznék a játékból a keleti fronton. Semmi világmegváltó, csak egy küldetés sztori a Call of Dutyból, igényes stílusban. Nagyon tetszett, és valószínűleg még újra fogom nézni, tudom ajánlani!