Közösség

Vélemény:

76 Kaliforniai álom

(2016)

Kaliforniai álom

JRD   2025.03.26 18:31
0

Nos, ez az a film, amit nem tudok hova tenni. Tény, hogy szeretem a musical műfaját, hiszen fiatalon magam is énekeltem... De valahogy csalódtam a filmben. Egy Oscar-díjas alkotástól az ember többet vár. Főleg akkor, ha számtalan egyéb jelölést is kapott, és sokat közülük elismerésre is váltott. Ám ma már azért sokan tudjuk, hogy ezek a filmjelölések lobbi eredményei. Szóval nem mindig a megfelelő filmek kerülnek az ítészek elé. Az ember úgy érzi (és joggal érzi), hogy valami fenomenálisat vagy üzenetértékűt fog látni. Ehelyett kaptunk egy sima történetet két tehetséges, de talán kissé túlértékelt színész főszereplésével. Átlagos zenével és átlagos rendezéssel. Természetesen az, hogy bevételi rekordot döntött, nem igazán jelent semmit. Hiszen láttunk már olyan filmeket, amik kb. egy pottyantósba valóak voltak, de Amerika zabálta. Hát ez is egy olyan film. Azonban mégsem mondhatom azt, hogy nem érdemes megnézni. Aranyos történet jó kis táncokkal, szép dalokkal... Szóval megvan benne minden, ami egy musicalbe kell. Csak éppen nem emlékezetes musical. Ám ne hallgass rám! Nézd meg, és majd eldöntöd magad! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!