Közösség

Vélemény:

70 Szörnyek és szerelmek

(2015)

Ki írta ezeket?

kabel   2025.07.21 13:26
0

A mesék elsősorban tanító jelleggel készülnek. Van valami tudás, amit absztrahálnak vagy kiforgatnak, hogy elemek kiemelésével valamilyen tanulságot adjanak a népnek. Mégis mi a tanulság ezekben a történetekben? Három teljesen véletlenszerű mese ez, amelyekből valahogy kimaradt a lezárás vagy katarzis, és csak ültem és néztem, hogy most vagy elaludtam, vagy valami nagyon kimaradt ezekből a történetekből. A látványvilág és a kosztümök nagyon rendben voltak, látszott, hogy került gondolatiság minden mögé, de a tempó és a történet olyan furcsa és lassú, hogy nagyon ajánlani nem tudom, hacsak nem nagyon vágyódsz egy véres, bizarr mesére. Mert igen, van itt minden elem: királyok, királylányok, szörnyek, gólemek, varázslások és boszorkák. De az egész teljesen véletlenszerű, mintha valaki álmát látnánk, ahol minden elem megvan, de nem tudnak jól kavarogni a részeik. Jó, ez nem teljesen igaz, mert a történetek nagyjából koherensek, csak a lezárásban esnek szét teljesen, mely valahogy nem vezet sehová, egy tanulság sem, mintha két külön ember írta volna a történet elejét és végét.