Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Szörnyek és szerelmek (2015)

Il racconto dei racconti - Tale of Tales
Filmadatlap
 
31
Szereplők
5
Vélemények
17
Képek
3
Videók

Galéria (17)

John C. Reilly
Salma Hayek
Salma Hayek
Vincent Cassel
Vincent Cassel
Stacy Martin
Salma Hayek
John C. Reilly
Guillaume Delaunay
Vincent Cassel
Alba Rohrwacher
Salma Hayek
Vincent Cassel
Stacy Martin

Videók (3)

 
BoBamburg   2019. 08. 22.

legújabb vélemény

0

Mind a látván, mind a történet rendben volt, valahogy mégis volt benne valami (vagy pont hogy hiányzott belőle valami), ami miatt mégse tudott kiemelkedő filmmé válni. Talán pont a hossza miatt, amit nem tudott végig kitölteni, néha átcsapott unalmas... több»

 
irongozu   2016. 04. 15.

0

Ez a film gyakorlatilag egy mozivá nőtt képes mesekönyv, amely pazar illusztrációkkal egészíti ki történeteit, ugyanakkor meglehetősen nehezen áll össze egy működő mozivá. A fantasy rajongók csodálhatják világát, és azt, ahogyan a klasszikus tündérme... több»

 
Ragemarci   2016. 02. 08.

0

Nagy fantasy rajongó vagyok és a kosztümök, a várak tényleg szépek, hangulatot teremtenek. Mint ahogy a zene is első osztályú. A CGI lények már kevésbé igényesek, a legnagyobb problémám mégsem ez, hanem az elnagyolt arányok a történetekben. Sokszor t... több»

 
RókaÚr   2018. 05. 25.

0

Hát, nekem ez a film inkább volt egy kissé kiplasztikázott horrorsztori, semmint mesefilm, antropomorfokkal teli sztori, ami még nekem be is jött, de ezen túlmenően elég komoly pszichológia mozgatta az egész koncepciót, aminek érdemes a mélyére tekin... több»

 
Scanian   2018. 05. 29.

0

Engem teljesen elbűvölt a látványvilága, annyira, hogy már csak ezért sem tudnám lepontozni. Ami ennyire kidolgozott, az eleve nem lehet nézhetetlen, sem középszerű, még akkor sem, ha a történet nagyon unalmas tud lenni bizonyos pontokon. De ez már ... több»

A film összbevétele 5 497 104 dollár volt (imdb.com).

 

Giambattista Basile "Pentameron" című keretes történetgyűjteménye, amelynek alcíme: A mesék meséje avagy a kicsik mulattatása magyarul teljes egészében csak 2014-ben jelent meg a Kalligram Kiadó jóvoltából. Nápolyi nyelven íródott. A kerettörténet alkalmazása Boccaccio Dekameronját, vagy Navarrai Margit Heptameronját követi.

(Berto49)
 

A film alapjául a 17. századi olasz költő, Giambattista Basile mesegyűjteménye szolgált.

(hp)
 

Matteo Garrone első angol nyelvű filmje.

(hp)
 

A film 2015-ben versenyben volt az Arany Pálmáért a Cannes-i Filmfesztiválon.

(hp)
 

A film költségvetése 14,5 millió dollár volt.

(hp)
 
Matteo Garrone megbotránkoztatónak szánt műve puritán és bizarr tündérmese, amely az elvakultságot, a bűnös szenvedélyeket járja körül. 7/10 több»
 
Bár a Szörnyek és szerelmek című film már évek óta elérhető különböző, mondjuk úgy, alternatív forrásokból, mindenkinek javaslom, nézze meg a nagyvásznon, ahová való. Talán a költségek kímélése miatt, de nem rontották el szinkronnal, minden színész a saját hangján szól hozzánk. Ugyan nem rövid, 134 percet bőven megér az életünkből. Ki tudja, mikor láthatunk hasonlót? több»
 
Mindenképpen ajánlom a Tales of Tales-t, mert kirívó számítógépes trükkök nélkül kényezteti az érzékszerveinket, de ami még ennél is fontosabb, hogy a brand-ek és a tinédzser-mozik világából a fantasy, mint műfaj, ezzel a filmmel ismét visszatalált a felnőttek világába.

Corn & Soda: 70/100 több»