Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

Szörnyek és szerelmek (2015)

Il racconto dei racconti - Tale of Tales
Filmadatlap
 
31
Szereplők
5
Vélemények
17
Képek
3
Videók
 
irongozu   2016. 04. 15.

Ez a film gyakorlatilag egy mozivá nőtt képes mesekönyv, amely pazar illusztrációkkal egészíti ki történeteit, ugyanakkor meglehetősen nehezen áll össze egy működő mozivá. A fantasy rajongók csodálhatják világát, és azt, ahogyan a klasszikus tündérmeséket összeházasítja a műfaj naturalisztikusabb modern darabjaival, de ezen kívül nem tudom megfejteni, hogy pontosan mit akart ez a film elérni. Rejtély.

 
Ragemarci   2016. 02. 08.

Nagy fantasy rajongó vagyok és a kosztümök, a várak tényleg szépek, hangulatot teremtenek. Mint ahogy a zene is első osztályú. A CGI lények már kevésbé igényesek, a legnagyobb problémám mégsem ez, hanem az elnagyolt arányok a történetekben. Sokszor túl lassú érdektelen részeknél, miközben fontos dolgok felett meg átsiklik.


 
moli0420   2018. 06. 04.

Cool !

 
Scanian   2018. 05. 29.

Engem teljesen elbűvölt a látványvilága, annyira, hogy már csak ezért sem tudnám lepontozni. Ami ennyire kidolgozott, az eleve nem lehet nézhetetlen, sem középszerű, még akkor sem, ha a történet nagyon unalmas tud lenni bizonyos pontokon. De ez már tényleg ízlés kérdése. Én a fantasy elemekkel úgy vagyok, hogy tetszik is, meg nem is. Itt egész jól használták, nem csak a zsánerrajongók tudják szeretni.

 
RókaÚr   2018. 05. 25.

Hát, nekem ez a film inkább volt egy kissé kiplasztikázott horrorsztori, semmint mesefilm, antropomorfokkal teli sztori, ami még nekem be is jött, de ezen túlmenően elég komoly pszichológia mozgatta az egész koncepciót, aminek érdemes a mélyére tekinteni. Viszont a cselekmény megint csak nem volt annyira izgalmas, hogy az ember erre igazán késztetést érezzen.

John C. Reilly
Salma Hayek
Salma Hayek
Vincent Cassel
Vincent Cassel
Stacy Martin
Salma Hayek
John C. Reilly
Guillaume Delaunay
Vincent Cassel
Alba Rohrwacher
Christian Lees
Salma Hayek
Christian Lees
Christian Lees
Jonah Lees
Vincent Cassel
Stacy Martin
 
5,5/10 Nem tudom, pontosan mit akart ez a film elérni, és miért kellett ezt játékfilmes keretek között megvalósítani mondjuk egy fél órás epizódokkal dolgozó sorozat helyett. több»
 
Matteo Garrone megbotránkoztatónak szánt műve puritán és bizarr tündérmese, amely az elvakultságot, a bűnös szenvedélyeket járja körül. 7/10 több»
 
Mindenképpen ajánlom a Tales of Tales-t, mert kirívó számítógépes trükkök nélkül kényezteti az érzékszerveinket, de ami még ennél is fontosabb, hogy a brand-ek és a tinédzser-mozik világából a fantasy, mint műfaj, ezzel a filmmel ismét visszatalált a felnőttek világába.

Corn & Soda: 70/100 több»
 

Giambattista Basile "Pentameron" című keretes történetgyűjteménye, amelynek alcíme: A mesék meséje avagy a kicsik mulattatása magyarul teljes egészében csak 2014-ben jelent meg a Kalligram Kiadó jóvoltából. Nápolyi nyelven íródott. A kerettörténet alkalmazása Boccaccio Dekameronját, vagy Navarrai Margit Heptameronját követi.

(Berto49 )
 

A film alapjául a 17. századi olasz költő, Giambattista Basile mesegyűjteménye szolgált.

(hp)
 

Matteo Garrone első angol nyelvű filmje.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.