Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

A keltetés (2022)

Pahanhautoja
Filmadatlap
 
18
Szereplők
6
Vélemények
12
Képek
6
Videók

Galéria (12)

Siiri Solalinna
Siiri Solalinna
Sophia Heikkilä
Sophia Heikkilä
Siiri Solalinna
Siiri Solalinna
Sophia Heikkilä
Siiri Solalinna
Siiri Solalinna
Siiri Solalinna
Siiri Solalinna
Siiri Solalinna

Videók (6)

 
SzupiMester   2022. 06. 20.

legújabb vélemény

0

Ez egy igazi hányingerkeltő film volt, egyszerűen gusztustalan.

 
Eastern79   2022. 06. 18.

1
Szürreális utazás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hanna Bergholm filmje nem lett egy könnyen emészthető darab és éppen ezért múlja felül a tucathorrorokat. Először is pofátlanul hadat üzen a közösségi médiának illetve erős társadalomkritikaként is értelmezhető, ugyanis a vlogoló anyukán keresztül felnagyítja a fogyasztói társadalom kényszeres magalomániáját és a kifelé mutassunk minél többet "filozófiáját". A romlott társadalom alapja a kisebb egység, a család és hát jelen esetben senki sem feddhetetlen, az egész bűzlik hiába a virágos tapéta mindenütt. Nem véletlen büdös maga a kreatúra is, hiszen a lélek legsötétebb bugyraiba merülünk alá ebben a pokoli történetben. A szörny megjelenésével további rétegek bontakoznak ki, egyfelől a rossz nevelés miatt kialakuló viselkedésbeli torzulások metaforájaként másfelől pedig a Cronenberget megidéző testhorror groteszk, abszurd és néhol zavarba ejtően undorító jeleneteivel. Nagyon erős atmoszférája beszippant, és egy egészen szürreális utazássá válik. Igazán különleges film, sok mondanivalóval és extrém megvalósítással.

 
kabel   2022. 05. 20.

0
Egész creepy

Kiszámítható film, de egy érdekes analógia körül forog. A furcsasága miatt érdemes megnézni, a színészi játék sajnos borzasztó.

 
BÉLA   2022. 06. 18.

0
szuper

Na ez igen jó. Csak annyit kelet volna változtatni hogy a villanyszerelőt az apunak kellet volna meg szeretgetnie.

 
tomvétsz   2022. 06. 17.

0

Nem tagadom, egész egyszerűen sokkal többet vártam ettől a filmtől. A félelmetes alaphangualta megvan, de a sztori egyszerűen túlságosan is kiszámítható. Kár érte.

 
petera050   2022. 06. 16.

0

Lehetett volna jó is ez a film, de valahogy annyira összecsapták a végét. Ezt nagyon sajnáltam.

A film 8 635 335 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 4 883 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film első ízelítője alapján sokan a Meet the Applegates film hatását vélték felismerni a koncepción.

(csd)
 

Az eredeti tervek szerint a film legnívósabb filmesztiválokon debütált volna, helyette az online platformokon lesz elérhető.

(csd)
 
A keltetés sodró erejű, az amerikai filmes gondolkodást szimpatikusan mellőző horror arról, hogy hagyni kell az embereket hibázni, hiszen ahogy a közmondás is tartja, annak hiánya, a tökéletesség tesz minket embertelenné. Szerencsére Hanna Bergholm azért nem hibázik túl sokat: aki kedveli az olyan filmeket, amilyen a szintén skandináv és szintén gyerekperspektívából mesélő Engedj be!, az nem nagyon foghat vele mellé a nyári szezonban, amikor amúgy sem az érzékeny horroroktól tengenek túl a mozik. több»
 
Undorító képek és meglepő gyöngédség keverednek A keltetésben, ami egy bizarr és elgondolkodtató társadalomkritika alig másfél órában. több»
 
Idilli videóban mutatkozik be nekünk az idilli finn család, de a néző rögtön érzi, hogy itt bizony nem stimmel valami. Ezúttal is bebizonyosodik: érdemes hallgatni a megérzéseinkre. több»