2022.08.02 16:03 BRANTON Olvasottság: <100x
2

A brutális megsemmisitők megsemmisítőjének repetája!

2017-ben jött is a folytatás, melyet már csak Chad Stahelski rendezett, David Leitch kiszállt, hiszen inkább saját projektjeivel foglalkozott. Milyen jól is tette! Tudja ,hogy mikor kell elhagyni egy süllyedő hajót, szóval elismerésem!

A sztori az első rész után veszi fel közvetlen a fonalat, s annyi a lényeg, hogy Johnt nem hagyják békén előző tevékenysége okán, s emiatt ismét galibába keveredik. Az első részben is sovány történet volt, de arra még azt tudom mondani, hogy dramaturgiailag működött, és megfelelt egy tökös akciófilm indítókábelének. Azt gondolom, hogy a folytatás próbált nagyon rákontrázni akciók tekintetében elődjére, de nem sikerült. Oké, az akciók brutálisabbak, akkor mondhatnánk is, hogy mi a baj?

A brutális megsemmisitők megsemmisítőjének repetája!

Az a baj, hogy a mennyiség a minőség kárára ment. Már nem annyira dinamikusak az összecsapások, már nem annyira változatosak. Mit is látunk a játékidő majdnem háromnegyedében? John fejlövéseket oszt ki, oszt' ennyi, mert más nem igazán történik. Annyi még, hogy ebben a részben kezd röhejessé válni a film bérgyilkos-világának kiépítése, habár itt még vannak jó gondolatok, s a hülyeség inkább a harmadik részben teljesedik ki, de ott nagyon.

Kissé talán szigorúan írtam eddig a második felvonásról, de azt megemlíteném, hogy ettől függetlenül még jók azok az akciójelenetek. Kissé túloztam azzal is, hogy csak fejlövéseket láthatunk, hiszen azért van itt egy ceruzával gyilkolás rész is, amely kifejezetten kreatív volt. Térjünk is vissza a negatívumokhoz! Azt gondolom, hogy itt már kezd kissé súlytalanná válni a mozi, nem mellesleg ezáltal unalmassá is. Többször néztem, hogy mennyi van hátra a játékidőből. Látom, hogy még egy óra van. Hú, mondom aztak*rva, mi fog még itt történni? A folYamatos zúzdán kívül semmi az égadta egy világon. Ez baj. Filmként nem funkcionál az alkotás. Annyiból jól jártam, hogy a harmadik epizódhoz képest, azért ezt a részt még lehet dicsérni.

Szóval, kissé ilyen határeset folytatás ez, ami még csak-csak élvezhető, de kezdtek jönni masszívan a hibák. Reeves jó, a zenék dübörögnek ahogyan kell, az akciók jók, de nem annyira dinamikusak, hanem inkább egyhangúak, a gonoszok sem érik el Michael Nyiqvist szintjét... Kissé csalódott voltam annak idején, hogy ez nem sikerült annyira jól. 3 csillagot azért adok, hiszen egy közepes akciófilmnek megfelel.

akció | krimi | thriller

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost... több»

2