Közösség

Vélemény:

79 Életem NAGY szerelme

(2016)

Stílusosan humoros és szórakoztató (80%)

Harper   2025.12.23 10:35
0

Milyen esélye van egy alig 136 centi (!) magas, mondhatni törpenövésű férfinak egy gyönyörű, sikeres, okos és magas, 175 centis nő meghódítására? Ebben a filmben nagyon is sok, hiszen Alexandre (Jean Dujardin) építész sikerrel udvarol a csodaszép Dianénak (Virginie Efira). Persze azért nem teljesen sima az ügy, mert ott vannak a nő barátai, korábbi kapcsolata, munkatársai és persze a társadalom ítélete és rosszallása is. A film ízlésesen tálalja a furcsa szituációt, visszafogott humorral, vicces helyzetekkel, extrém szituációkkal. Nekem tetszett Laurent Tirard rendezése is, mely sokkal inkább az elgondolkodtatásra ösztönzi a nézőt, mintsem a harsány gúnyra és alpári röhögésre. Kifejezi, hogy nem minden a külső és olykor látszólag össze nem illő emberek között is kialakulhatnak értékes és maradandó kapcsolatok. Virginie Efira gyönyörű és lenyűgöző nő, aki a filmvásznon is fantasztikus jelenség. Ami a film értékelését illeti: finom humora, rendezéze és főszereplőinek játéka miatt négycsillagos alkotás. Nekem tetszett!