Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78

Életem NAGY szerelme (2016)

Un homme à la hauteur
Filmadatlap
 
31
Szereplők
32
Vélemények
23
Képek
4
Videók
Életem NAGY szerelme
 
indingo   2017. 04. 10.

Nagyon bejött ez a francia film. Semmi gusztustalan pukis poén csak az életből a különbségekből adódó eltérések nevettették meg a nézőt. Helyes film, ajánlom.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 01. 11.
Cupido magasról tesz a magasságra

Már jó másfél éve egyszer nekifutottam a filmnek, aztán valamiért egész hamar kikapcsoltam, pedig elég ritkán hagyok félbe filmet. Aztán csak nem hagyott nyugodni (már csak azért sem, mert Jean Dujardint egyszerűen nem lehet nem szeretni), újra elővettem nemrégiben, s azt kell mondjam, hogy megérte. Na persze nem váltja meg a világot, egyszerű kis romantikus film, ami éppen ugyanazt az utat járja be, mint hasonló sémájú társai: Összeismerkedünk, boldogok vagyunk, légy kerül a levesbe, ezért kicsit szétmegyünk, majd egy drámai jelenetben újra egymásra találunk. Szerintem nem árulok el túl nagy titkokat azzal, hogy az Életem nagy szerelme is ezeket a sablonokat tölti meg tartalommal. Annyi kü... több»


 
Deku   2017. 07. 24.

Bemutató alapján érdekesnek gondoltam a filmet. Aztán sajnos miután megtekintette rá kellett jöjjek, hogy ez is csak egy a sok bénácska francia filmek közül.

 
HercegPeter   2018. 01. 26.

Nem tudom, miért tetszik a legtöbb embernek annyira. Szerintem erősen túl van értékelve. Nem mondom, hogy rossz, de azt még annyira se, hogy jó. Az IMDB-s 6.3 közelebb áll a valósághoz, mint az itteni 82. Humor nagyon kevés van benne, és a romantika sem elég ahhoz, ami egy ilyen filmbe illene, hogy legyen. Az egyetlen kedvelhető karakter Alexandre. Na jó és a kutya. A befejezés is furcsa volt. Az ilyen filmekben mindig bevágnak például egy esküvői jelenetet, ahol egy visszatérő poén (itt mondjuk a kutya) ismét előkerül. De legalább annyit lehetett volna, hogy pár jelenetet bevágnak a közös életükből bemutatva, hogy egyre inkább összecsiszolódnak. Én hiányoltam ezeket az általában alkalmazott kliséket, amik minden romantikus vígjáték velejárói. Viszont a szereplők itt legalább egészen logikusan cselekednek, még ha ez nem is tűnik így mindig. Néhol előfordult, hogy a magasságkülönbséget elég gyengén oldották meg, ilyen például a táncos jelenet. De a legnagyobb hiba vagy talán mondjuk úgy, hogy a leginkább furcsa nekem az, hogy hiába a legromantikusabb nyelv a francia, a filmbe egy csomó angol nyelvű zenét is beletettek.

 
Berto49   2017. 02. 13.

Hiába volt a 136 cm-es színész(?) hangja Fekete Ernőé, nem volt kedvem végignézni, különben is egy főszereplő legyen szemrevaló, ne színházi látcsővel kelljen nézni, hogy nagyobbnak látszódjék. Szerencsétlen ember, akit ilyen termettel vert meg a SORS. Danny DeVitot se tudom elviselni, pedig ez a francia egy csöppöt jobban néz ki. Meg fogom gondolni, hogy mikor veszem rá magamat egy másik romcom megnézésére. Úgy gondolom, nem mostanában lesz!

Jean Dujardin
Cédric Kahn
Jean Dujardin
Cédric Kahn
Cédric Kahn
Cédric Kahn
Virginie Efira
Jean Dujardin
Cédric Kahn
Jean Dujardin
Virginie Efira
 
Ahogy a mondás is tartja, kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni. Erre épít Laurent Tirard (Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát!, A kis Nicolas nyaral) legújabb filmje az Életem NAGY szerelme. Egy kellemes nyári randevúfilm, ami pozitív mederbe tereli a kiszemeltünkkel való találkozót is. 71/100
 
Jó szándékú oktatófilm arról, hogy a törpenövésűek is emberek, de aki ezt a veleszületett empátiával, netán a Trónok harcából tudja már, annak nem tartogat sok újdonságot. 50/100 több»
 
Laurent Tirard filmje, az Életem NAGY szerelme a francia vígjátékok legjobb hagyományait követi: könnyed, szellemes, kellőképpen érzelmes és tökéletes randifilmnek is bizonyul. 7/10 több»
 

Az Alexandre-t alakító Jean Dujardin a valóságban 182 cm.

(HercegPeter)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.