Közösség

Vélemény:

67 Solo: Egy Star Wars-történet

(2018)

Az élmezőnybe sorolódik

Argus   2026.03.28 16:52
1

Én azon ritka kevesek közé tartozom, akiknek nagyon tetszett a Solo-film és Ron Howard rendezési stílusa ennél a filmnél. A klasszikus Star Wars-részek trilógiája után nálam az Ébredő erő és a Sithek bosszúja után rögtön a Solo-film következik (5. vagy 6. helyen, igazság szerint holtversenyben a Sithek bosszújával). Szerintem Alden Ehrenreich elég vagány a karakterhez és Emilia Clarke is nagyon jó Qi'Ra szerepében. De a legzseniálisabb az, ahogyan megindokolja a film Han Solo nevének kialakulását. Menekül a birodalom katonái elől és nincs más kiút számára, mint beállnia a birodalmi seregbe, remélve, hogy pilóta lehet belőle. A felvételkor azonban meg kell adnia a pontos nevét, de csak a Hant böki ki a toborzótisztnek. Válaszul a katona a Solot választja mellé vezetéknévnek, mert a srác azt állítja, hogy nincs családja és teljesen egyedül van. Tetszett ez a jelenet, mint ahogyan a harci scene-ek sokasága is és a rengeteg látványelem. Nálam a SW univerzum 12 filmből áll, mert az Andort is oda sorolom a kánonepizódok közé (annyira jó szerintem). A Solo-film pedig a 12-ből az ötödik helyen áll, ami nem rossz.